MyStyle reviewt eco schoudertas

Blogger test eco schoudertas van Globe Hope.

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test ik, Verony Jansen, de schoudertas van Globe Hope.

Ik zie hem en ben meteen verkocht. Een tas helemaal gemaakt van oude materialen, zelfs het hengsel! Ik ben gek op spullen met een verleden, dus 1 klik en hij is al onderweg van België naar mijn huis.

Schoudertas Globe Hope

De tas is gemaakt van een oude legertas en een vintage gestreept stofje. De binnenkant is gemaakt van een blauw werkuniform, waarvan het borstzakje nu een afsluitbaar vakje is geworden. Een autogordel doet dienst als verstelbare schouderband.

De schoudertas oogt vrij klein, maar is groot genoeg (22 x 32 x 11 cm) om tijdschriften in mee te nemen. Ook is er nog genoeg ruimte over voor mijn lunchbox, waterfles, en mijn studieboeken. In het binnenste vakje passen mijn sleutels, telefoon en portemonnee. Er is voldoende ruimte, zonder dat je in je tas moet lopen graaien omdat je iets niet kunt vinden.

Door het materiaal is het een stevige tas die tegen een stootje kan. De autogordel snijdt niet in je vel, zelfs niet als je tas zwaar is. 

eco schoudertas van Globe Hope

Afval bestaat niet

Dat afval niet bestaat, bewijst Globe Hope. Globe Hope is een Fins bedrijf dat sinds 2003 ecologische ontwerpen maakt met gebruikte materialen zoals legertenten, jassen, werkuniformen, ziekenhuistextiel, gordijnen, jurken en autogordels. Meer informatie over ’the making of’ van de Globe Hope producten (kleding, tassen, accessoires en schoenen) is te vinden op hun website.

Upcycling versus recycling

Wat dat betreft is upcyclen groener dan recyclen. Bij recyclen wordt het materiaal eerst stuk gemaakt. Hiervoor is energie nodig, én sommige dingen (plastic, papier) verminderen in kwaliteit. Bovendien eindigt het recyclede product (bijna) altijd weer op de vuilnishoop. Als je iets ‘upcyclet’, dan krijgt het materiaal een betere kwaliteit. Je blaast het product nieuw leven in.

Je kunt deze geupcyclede items natuurlijk kant en klaar kopen, maar het is ook erg leuk om zelf creatief bezig te zijn. Inspiratie doe je op bij Google of Pinterest.

eco schoudertas Globe Hope

Conclusie
Ik vind het een handige tas. Hij oogt super leuk, en heeft een mooi verhaal en verleden. Geweldig!

Prijs & meer info
Score: 5 van de 5 sterren
Waar verkregen: Kudzu.
Prijs: Schoudertas Veranta was afgeprijsd van € 70 naar € 56,00.
Website: Globe Hope

Lees ook:
> MyStyle reviewt biologische kleding
> MyStyle test een geurloze compostbak
> MyStyle reviewt fairtrade sloffen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *