MyStyle reviewt lichte en waterafstotende weekendtas

Blogger test weekendtas van kurk.

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test ik, Carlijn, een weekendtas van kurk.

Ik heb nog geen plannen voor een ‘weekendje weg’, maar als ik deze weekendtas zie, zou ik daar graag mee over straat gaan. Het bijzondere aan deze tas is dat hij is gemaakt van kurk, een erg mooi alternatief voor leer met veel bijkomende voordelen.

Hoe duurzaam is kurk?!
Kurk is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, recyclebaar en zonder giftige afvalstoffen te produceren. De kurk komt van de kurkeiken, deze bomen produceren zuurstof en absorberen CO2. Door het verwijderen van de schors is de kurkeik in staat om drie tot vijf keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst worden. Een kurkeik kan wel tot 200 jaar oud worden. Kurk beschadigt de natuur niet. Integendeel. De weekendtas is handgemaakt en vervaardigd door de lokale bevolking uit Portugal, waar ook de kurkbossen groeien.

Mystyle weekendtas van kurk

Lichtgewicht
Het eerste wat mij van de tas opviel is dat hij ontzettend licht is. Vaak zijn (weekend)tassen vanwege het materiaal best wel zwaar en dan nog maar niet te denken wat je er allemaal in wilt doen. Je hebt dan zo 10 kg in je hand. Aan deze tas zitten twee handvaten en een lange draagriem van 130 cm, waardoor je de tas makkelijk aan je schouder kan dragen, heb je je handen vrij. Een mooi bijkomend voordeel van kurk is dat het waterafstotend, soepel en gemakkelijk te onderhouden is. De afmetingen van de tas zijn 49 cm bij 29 cm bij 41 cm.

Stevig en handig
Deze tas sluit door middel van een rits. Wanneer je de tas openklapt, blijft deze open staan en valt niet ineen; erg handig en je houdt goed overzicht in de tas. Vaak bij andere weekendtassen is als je de tas opent één of andere flap altijd wel in de weg zit, met dit systeem zal dat niet gebeuren. Binnen in de tas zitten aan de zijkant extra vakjes, ideaal om een orde in de tas te houden en geschikt om kleine spulletjes in op te bergen. De tas is echt zeer netjes afgewerkt.

Mystyle weekendtas van kurk

Kortom, ben je op zoek naar een stevige maar toch lichte en waterafstotende weekendtas? Dan is dit zeker wat voor jou!

Prijs & meer info
Score: 5 van de 5 sterren
Prijs: €114,95
Website: www.corque.nl

Lees ook:
> MyStyle reviewt running top gemaakt van pet flessen
> MyStyle reviewt biologische kleding
> MyStyle reviewt fairtrade sloffen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.