MyStyle test: Mipacha gympen

Mipacha-sneakers

With a pair of Mipacha shoes, you step into this world and make it your own

“Vandaag test ik – Verony Jansen – Mipacha gympen”

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwalit eit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!”

In de lente kocht ik een paar gympen. Vooral omdat ik ze geweldig mooi vind, maar ook omdat ze eerlijk geproduceerd zijn. Het is nu hoog zomer en ik ben nog steeds helemaal verknocht aan mijn Mipacha gympen.

mipacha-shoe

Het verhaal
Mipacha (wat ‘mijn wereld’ in het Quechua betekent) is opgezet door twee studenten, Julius en Mark. Julius maakte een rondreis in Peru en kwam thuis met een paar fel gekleurde gympen. Iedereen die hij tegenkwam was weg van de schoenen. Door de liefde voor het land, wilde hij wat betekenen voor de bevolking en begon zo het Mipacha verhaal. Mark heeft de commerciële kant op zich genomen. Dat ze elkaar goed aanvullen blijkt wel uit het grote succes dat ze met Mipacha hebben. Ze zijn bij RTL Boulevard geweest, verschijnen op verschillende blogs en zelfs BN’ers lopen met de kleurrijke sneakers.

De schoen
De Mipacha’s zijn gemaakt van traditionele Peruaanse doeken. Dat betekent dus veel vrolijke kleuren en daar ben ik gek op! Er is een hoog en laag model. De zool is van rubber en er zijn toekomstplannen om de gympen te verduurzamen door natuurlijk rubber te gebruiken. Bij bestelling via de webshop krijg je een gratis armbandje. Ook kun je er een kleine rugtas, gemaakt van restmateriaal, bij bestellen. Hier kan je bijvoorbeeld je gympen in meenemen als je op reis gaat.

Fair trade
De volledige productie van de schoenen, het armbandje en het rugtasje van restmateriaal vindt plaats in Peru onder de Westerse standaard werkcondities. Zo krijgen de werknemers zelfs zwangerschapsverlof. Als dat niet fair trade is!
Daarnaast gaat 10% van de winst naar een stichting, opgezet door Mipacha, waar werkloze vrouwen worden opgeleid tot professionele kunstenaars. Zij maken onder andere de armbandjes en rugtassen voor het merk.

mipacha-shoes

Mijn Mipacha’s
Inmiddels heb ik de gympen uitgebreid getest en zoals ik al schreef ben ik er nog steeds erg blij mee. Ze zitten heerlijk vanaf het eerste moment dat je ze aantrekt en door de vrolijke kleuren krijg je meteen een bijpassend humeur 😉 Ze zijn zelfs bestand tegen een giga hoosbui. Toen ik door een plas fietste had ik nog steeds droge voeten! Ze passen vrijwel bij iedere outfit doordat er zoveel kleurtjes in de stof zitten. Alleen laat het rubber aan de rand van de zool een beetje los, daar waar je voet buigt. Dat komt vast door het vele dragen. Gelukkig kan dit zo worden opgelost met een beetje lijm.

Op de officiële website staat het statement: With a pair of Mipacha shoes, you step into this world and make it your own. En zo is het maar net!

Tip: De gympen zijn zo populair dat er plannen zijn om de productielijn uit te breiden met tassen, riemen en slippers. Dus hou de website in de gaten!

Prijs & meer info
Score: 5 van de 5 sterren
Prijs: € 89,95
Website: Mipacha.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *