Nationale Postcode Loterij steunt Schone Kleren Campagne

De donatie betekent een enorme steun voor het werk van de Schone Kleren campagne

Dit werd dinsdagavond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré bekend gemaakt. De Schone Kleren Campagne is ontzettend blij met de bijdrage van 500.000 euro.

De donatie betekent een enorme steun voor het werk van de Schone Kleren Campagne, die tot doel heeft de omstandigheden van de 30 miljoen kledingarbeiders in de wereldwijde kledingindustrie te verbeteren. Want dit is nog steeds hard nodig.

Nog steeds zetten te veel vrouwen hun leven op het spel voor nauwelijks twee euro per dag. In april vorig jaar werd de textielindustrie in Bangladesh getroffen door de ergste ramp ooit – het instorten van het Rana Plaza gebouw. De Schone Kleren Campagne nam het initief voor het baanbrekende Bangladesh Veiligheidsakkoord, en voerde onvermoeibaar campagne om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk bedrijven zich hierbij aansluiten. Inmiddels hebben meer dan 130 internationale kledingmerken het Akkoord getekend. Zij hebben zich zo formeel garant gesteld om mee te werken en mee te betalen aan het structureel veilig maken van meer dan 1600 Bengaalse kledingfabrieken met zo’n twee miljoen, vooral vrouwelijke, kledingarbeiders.

De mensen die achter de naaimachines zitten - waarvan 85% vrouw - werken vaak 70 tot 80 uur per week.

De mensen die achter de naaimachines zitten – waarvan 85% vrouw – werken vaak 70 tot 80 uur per week.

De Schone Kleren Campagne is ontzettend blij met de steun van de Nationale Postcode Loterij. Ineke Zeldenrust, internationaal coördinator: “Veilige kledingfabrieken en een leefbaar loon voor kledingarbeiders blijven de komende tijd de speerpunten van de Schone Kleren Campagne. We hebben de ambitie om samen met onze Aziatische partners in meer landen te zorgen voor veilige fabrieken. Dat kan via vergelijkbare veiligheidsakkoorden, maar bijvoorbeeld ook via bindende wet -en regelgeving. De bijdrage van de Postcode Loterij is daarom zeer welkom!”

Over Schone Kleren Campagne
Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waarin alleen kleding te koop is die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Al 25 jaar brengt de Schone Kleren Campagne (SKC) verschillende organisaties die zich met kleding bezighouden samen, om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. www.schonekleren.nl

Meer informatie over het Bangladesh Veiligheidsakkoord: http://www.schonekleren.nl/nieuws/het-bangladesh-veiligheidsakkoord-een-baanbrekend-initiatief-voor-veilige-fabrieken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *