Sieraden die lang mee gaan: ga voor goud!

Sieraden die lang mee gaan ga voor goud!

Het kopen van een nieuw sieraad is een perfect voorbeeld van een mogelijkheid om een investering te doen voor lange termijn. Als je in één keer gaat voor een ring, ketting of armband van kwaliteit, en er goed voor zorgt, kan je namelijk meerdere generaties doen met zo’n prachtig accessoire. Je kan het doorgeven aan je familie, of de gouden items inruilen: zo krijg je meestal nog een mooi bedrag voor gouden sieraden. Het goud wordt dan niet verspilt maar hergebruikt. Maar hoe kies je nou zo’n bijzonder sieraad uit? Wij helpen je graag!

Hoe kies je een sieraad?

Hoe kies je een sieraad

Bij het kiezen van een sieraad dat je een langere tijd wilt gaan dragen, is als eerst het materiaal belangrijk. Zo zijn de meest voorkomende materialen zilver (vaak met een rhodiumlaagje voor extra bescherming!) of goud. Echt zilver heeft het keurmerk “925” ofwel sterling zilver, en als je voor goud gaat is alles boven 14 karaat in Nederland een “echt gouden” sieraad. Als je voor één van deze twee materialen gaat, is het meestal al een teken voor kwaliteit. Uiteraard is er nog wel een verschil tussen goud en zilver. Zo heeft goud de eigenschap om niet te verkleuren, een reden waarom het erg waardevol is en lang meegaat. Zilveren sieraden kunnen wel verkleuren, doordat het oxideert, een soort chemische reactie die zorgt voor een dof laagje op het product. Dit is geen probleem, want dit kan je simpelweg oppoetsen. Goed voor je sieraden zorgen is dus, naast het uitkiezen van een kwalitatief goed accessoire, een must!

Hoe hou je jouw sieraden lang mooi?

Hoe hou je jouw sieraden lang mooi
  • Zilveren sieraden kan je lang mooi houden als je ze maar regelmatig oppoetst. Er komt bij zilveren sieraden vaak een laagje over die zorgt voor een doffere uitstraling. Met een poetsdoek of een reinigingsproduct voor zilver kan je er gemakkelijk voor zorgen dat je sieraad er weer uitziet als nieuw!
  • Als je een ring hebt met een diamant, bijvoorbeeld een trouw- of verlovingsring, is de beste tip om deze niét op te bergen met andere ringen of sieraden met diamant. Deze kunnen juist elkaar namelijk beschadigen.
  • Gouden sieraden zijn vaak een populaire aankoop als investering voor de lange termijn. Gouden sieraden kan je dan ook met gemak tientallen jaren bewaren, omdat het materiaal van goede kwaliteit is: goud verkleurt namelijk niet. Als het toch wat dof wordt kan je het sieraad gemakkelijk in een sopje leggen en daarna voorzichtig droogdeppen.
  • Laatste tip is het goed opbergen van items, zodat er zo min mogelijk stof bijkomt en sieraden niet gaan oxideren. Zo blijven de sieraden langer mooi!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *