Stemmen op de belangrijkste doelen van H&M

H&M Conscious Foundation.

In de komende jaren gaat de stichting zich inzetten om drie wereldwijde problemen aan te pakken dankzij een donatie van een half miljard Zweedse Kronen door de familie van Stefan Persson. De stichting geeft werknemers en klanten van H&M nu de kans om te beslissen welke drie doelen worden gesteund. Vanaf morgen, 22 oktober, kan iedereen zijn stem uitbrengen.

De H&M Conscious Foundation zal, geïnspireerd door de Millenniumdoelen van de VN, zijn middelen inzetten om een aantal van de meest uitdagende problemen in de wereld aan te pakken en zo een verschil te maken in de gemeenschappen waar H&M actief is. Dit betekent dat de stemmen van de werknemers en klanten van H&M een grote impact zullen hebben.

H&M Conscious Foundation

"Het is onze verantwoordelijkheid om de gemeenschappen waarin H&M actief is, positief te beïnvloeden. Nu vragen wij onze werknemers en klanten welke doelen de H&M Conscious Foundation volgens hen moet steunen. We willen weten welke problemen een grote groep mensen over de hele wereld bezighoudt", zegt Karl-Johan Persson, CEO H&M en bestuurslid van de H&M Conscious Foundation.

Een aantal deskundigen, gekozen vanwege hun inzet voor verschillende ontwikkelingsproblemen, adviseert de H&M Conscious Foundation over welke wereldwijde uitdagingen zij het meest urgent vinden. Schoon water, verbetering van de positie van vrouwen, bescherming van natuurlijke bronnen, onderwijs en armoedebestrijding door persoonlijke ontwikkeling te bevorderen zijn de vijf doelen met de grootste urgentie. Dit zijn ook de doelen waarop gestemd kan worden.

Als werknemers en klanten van H&M hebben vastgesteld wat de top drie is, gaat de stichting samenwerken met drie internationaal bekende organisaties om deze problemen wereldwijd aan te pakken. Daarnaast zal de stichting in landen waar H&M actief is, plaatselijke programma’s opzetten waarin de geselecteerde thema’s worden weerspiegeld.

Ter inspiratie geven de deskundigen aan welke wereldwijde uitdagingen zij het meest urgent vinden en waarom. Onder hen bevinden zich Professor Jeffrey D. Sachs en Professor Johan Rockström.

"Het is fantastisch dat de H&M Conscious Foundation zich inzet voor duurzame ontwikkeling door te luisteren naar wat er onder het wereldwijde publiek leeft. Dankzij hun inzet en wereldwijde bereik ben ik ervan overtuigd dat deze inspanningen tot veel belangrijke initiatieven zullen leiden. Wij kunnen echt de generatie zijn die een einde maakt aan armoede en de ecosystemen en biodiversiteit van de aarde beschermt", zegt Professor Jeffrey D. Sachs, directeur van het Earth Institute van de Columbia Universiteit en Speciale Adviseur voor de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Millenniumdoelen.

"De wereld heeft te maken met enorme uitdagingen en de H&M Conscious Foundation kan helpen praktische, innovatieve en duurzame oplossingen te vinden voor een aantal van de belangrijkste problemen van onze tijd", zegt Johan Rockström, hoogleraar Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Stockholm en directeur van het Stockholm Resilience Centre.

Voor meer informatie: about.hm.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *