Studio Struin exposeert objecten van oude fietsbanden

Upcycled art in ‘Retyred’.

Ontwerpstudio Struin exposeert de hele maand september en oktober in GalerieGerritse aan de Londonsekaai 19 in Middelburg. Vormgever Erik van Leeuwen toont hierin een deel van de serie ‘Retyred’, objecten gemaakt van oude fietsbanden. Tijdens de opening zondag 2 september van 13.00 tot 17.00 uur is er livemuziek op de caisadrum met Josie Kneepkens. Zij zal de komende maanden regelmatig te horen zijn in de galerie.

Studio Struin bestaat uit vormgevers Erik van Leeuwen en Josie Kneepkens. In hun atelier dat gehuisvest is in het winkelcentrum van Dauwendaele in Middelburg, maakt het duo gebruik van gerecyclede materialen en zoekt combinaties die verworden tot kunst of toegepaste kunst. Producten zijn meubels, gebruiksvoorwerpen en objecten. De dubbelzinnig getitelde serie ‘Retyred’ bestaat uit diverse objecten, verschillend van vorm. Zo zijn er een diverse wandkleden, een spiegel, vloerkleed, stoel en tafel te zien gemaakt van gebruikte fietsbinnenbanden. In plaats van de verbrandingsoven hebben deze nuttige voorwerpen, na een leven hard zwoegen, hiermee volgens hem een blijvende ereplaats verdiend.
upcycled art
FOTOCREDITS: Studio Struin

“Retyred is ontstaan doordat ik als fietsenmonteur gezien heb wat er alleen al in één werkplaats wordt weggegooid en soms stilsta bij de hoeveelheid energie die het kost om iets als een binnenband te produceren. Ik vind dat het materiaal te mooi is om, slechts vanwege het verlies van zijn aanvankelijke functie, als waardeloos te bestempelen. Ik vind het een prachtige uitdaging om er een nieuwe waarde aan te geven” aldus Erik.
Tijdens de openingstijden van de galerie zal Struin regelmatig aanwezig zijn. De ruimte wordt niet alleen visueel gebruikt, Josie zal er regelmatig de fijne akoestiek gebruiken voor de warme klanken van de caisadrum in combinatie met haar stem.
Houdt www.facebook.com/struindesign in de gaten voor de data.

Extra werken
Behalve Struin is er ook werk te zien van Lizette Kneepkens-Schraven, Mirjam van Eijsden, Tini van Bebber, Ina Sponselee en Ingrid van der Meer. Kleurige schilderijen, beeldhouwwerken, zilver in combinatie met andere materialen zoals vilt, hout, fijne emaille en unieke stenen.

Meer informatie over Struin is te vinden op www.struin.com.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *