Victoria Koblenko doet aftrap voor crowdfunding


Na succesvolle introductie Lease A Jeans nieuw product via crowdfunding
.

Mud Jeans introduceert ‘Lease A Fleece’, een zacht duurzaam sweatshirt dat iedereen kan leasen voor een vast, laag bedrag per maand. Het Lease A Fleece concept is een logisch vervolg op de succesvolle introductie van het baanbrekende modeconcept ‘Lease A Jeans’ eerder dit jaar. Met het Lease concept gooi je nooit meer kleding weg. Mud Jeans hergebruikt namelijk alle grondstoffen en maakt van de gerecyclede vezels weer nieuwe kleding.
Om Lease A Fleece daadwerkelijk in productie te nemen, is Mud Jeans een crowdfunding campagne gestart op Oneplanetcrowd.

Lease a Fleece werd gelanceerd tijdens het eenjarig bestaan van Oneplanetcrowd op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid op het Festival op Cools in Amsterdam.
Victoria Koblenko tekende in het bijzijn van CEO en initiatiefnemer Bert van Son van Mud Jeans het eerste Lease A Fleece-contract.
Koblenko: “Ik vind het een geweldig initiatief van Mud Jeans waar ik helemaal achter sta.” Van deze gebeurtenis maakte Bureau MVO een video,
te zien op het blog bureaumvo.nl/blog.

crowfunding Lease a fleece mud jeans

Crowdfunding
Het Lease A Fleece sweatshirt is gemaakt van gerecycled denim bijgemengd met viscose, wordt verantwoord geproduceerd en is verkrijgbaar in een heren- en een damesmodel. Het shirt wordt speciaal aan crowdfunders als eerste ter beschikking gesteld. Iedereen kan nu tegen een gereduceerd introductietarief investeren in een
Lease A Fleece op oneplanetcrowd.nl/project/mudjeans of een andere duurzame mode investering doen die bij hem past. Zo levert het publiek een bijdrage aan dit innovatieve modeconcept waarbij gebruik belangrijker is dan bezit.

Ook is Lease A Fleece vanaf begin 2014 eenvoudig online te bestellen op mudjeans.eu en vanaf voorjaar 2014 ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde winkels in Nederland, België en Duitsland.

Het werkt simpel
Klanten hebben de keus om in één keer te betalen of in maandelijkse termijnen. Bij betaling in één keer betaalt de klant 100 euro, inclusief 20 euro ‘statiegeld’, waarna hij het sweatshirt zo lang als hij wil kan blijven dragen. Als hij besluit zijn sweatshirt in te leveren, krijgt hij zijn ‘statiegeld’ van 20 euro terug in de vorm van korting op zijn volgende aankoop.

Als een klant kiest voor betalen in termijnen, betaalt hij eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Vervolgens betaalt hij een jaar lang 5 euro per maand, dus een totaalbedrag van 80 euro. Na deze leaseperiode heeft de klant drie opties. Hij betaalt nog 4 extra ‘statiegeld’-maandtermijnen van 5 euro, waarna hij het sweatshirt zo lang als hij wil kan blijven dragen. Als hij op een door hem zelf gekozen moment besluit zijn sweatshirt in te leveren, krijgt hij zijn ‘statiegeld’ van 20 euro terug in de vorm van korting op zijn volgende bestelling. De tweede optie is het sweatshirt retour te sturen naar Mud Jeans. De derde optie is een nieuw model uit te kiezen, 7,50 euro switchkosten (verzendkosten) te betalen en opnieuw 12 maandtermijnen van 5 euro te betalen. Door de mogelijkheid tot gespreide betaling wordt duurzame fashion voor iedereen betaalbaar.

crowfunding Lease a fleece mud jeans

Over Mud Jeans
Mud Jeans is een jong Nederlands modemerk met casual dames- en herencollecties die bewijzen met hun collectie dat biologische kleding ook hip en comfortabel kan zijn. Het bedrijf heeft begin 2013 ‘Lease a Jeans’ gelanceerd. Dit innovatieve concept past naadloos in de huidige trend waarin gebruik van producten belangrijker wordt dan bezit. Mud Jeans heeft hiermee de prestigieuze Circle Challenge prijs gewonnen van The Circle Economy. Het bedrijf zet zich dagelijks in om betaalbare duurzame kleding te produceren met respect voor mens en milieu. De collecties zijn gemaakt van duurzame en gerecycleerde materialen en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de ecokeurmerken en haar partners (waaronder Max Havelaar, BSCI en GOTS).

Over Bureau MVO
Bureau MVO maakt duurzame initiatieven zichtbaar, zorgt voor participatie en draagt zo bij aan een betere wereld.
Meer informatie, zie bureaumvo.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *