Vier grote Duitse modeketens gaan bontvrij

Vier Voeters campagne werpt vruchten af.

De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters heeft vier Duitse modeketens overtuigd om bontvrij te gaan. De modeketens sluiten zich aan bij het Fur Free Retailer Program. Twee van de ketens, Otto en S. Oliver, verkopen ook kleding in Nederland. De deelname van de modeketens is opnieuw een duidelijk signaal tegen dierenmishandeling.

Met een gezamenlijke omzet van ongeveer zeven miljard euro en duizenden winkels in binnen- en buitenland, hebben de vier grote ketens een groot aandeel in de modemarkt en draagt hun keuze om bontvrij te gaan effectief bij aan een daling van het gebruik van echt bont in de industrie.

fur free

Ook H&M, Zara en Esprit
Het Fur Free Retailer Program, waarvan Vier Voeters in Duitsland de vertegenwoordiger is, brengt in kaart welke modebedrijven geen bont verwerken in hun producten. De nieuwe ketens bevinden zich nu in gezelschap van ketens zoals H&M, Zara en Esprit, die ook het bontgebruik hebben afgezworen. Dankzij Bont voor Dieren, vertegenwoordiger van het Fur Free Retailer Program in Nederland, zijn de afgelopen jaren ook veel Nederlandse modeketens bontvrij gegaan, zoals V&D en C&A.

Jaarlijks honderd miljioen doden voor bont

Het aantal voor bont gedode dieren is de afgelopen tijd drastisch gestegen door het gebruik van bontaccenten en toenemende vraag in Azië. Wereldwijd sterven jaarlijks circa honderd miljoen nertsen, vossen en wasbeerhonden voor hun vacht. De wilde dieren brengen hun korte leven door in krappe draadgazen kooien en sterven vervolgens een marteldood. Andere soorten, zoals coyotes of wasberen, worden in pijnlijke vallen in het wild gevangen. Stichting Vier Voeters zet zich in voor nationale en Europese handels- en importverboden voor bont.

Klik hier voor de Vier Voeters campagne tegen bont.
Klik hier voor een lijst van de deelnemende bedrijven aan het Fur Free Retailer Program.

Over Vier Voeters
Stichting Vier Voeters (Four Paws/Vier Pfoten) is een internationale dierenwelzijnsorganisatie, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Oostenrijk. Daarnaast heeft Vier Voeters ook kantoren in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Hongarije, Roemenië en Zuid-Afrika. Het doel van Vier Voeters is dieren die om welke reden dan ook misbruikt worden, rechten en een betere leefomgeving te geven. Bij onze nationale en internationale hulpprojecten staat directe en snelle hulp voor dieren in nood voorop. Waar nodig creëren we een leefgebied dat voldoet aan de behoeften van dieren, zoals dansberenpark Belitsa in Bulgarije en leeuwenpark Lionsrock in Zuid-Afrika. Tegelijk werkt Vier Voeters aan de verbetering van wettelijke kaders, om zo in de toekomst meer dierenleed te voorkomen.
Doel van onze campagnes is het bereiken van langdurige, wettelijk verankerde verbeteringen voor productiedieren, proefdieren en wilde dieren. We zetten ons in voor het op een juiste manier houden van productiedieren. Met concrete oplossingen en verbeteringsvoorstellen laten we de economische voordelen en de zin hiervan zien. Verder zetten wij ons in voor het vervangen van dierproeven door moderne, effectievere en wetenschappelijk erkende alternatieven. Tot slot zetten we ons in voor een verbod op het houden van pelsdieren (in Europa) en wilde dieren.

www.vier-voeters.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *