Warme handen op de fiets

warme handen bij het fietsen

Dagelijks ga ik door weer en wind op de fiets naar het werk. In de winter is dat niet altijd een pretje, want het is koud en donker. Mijn handschoenen zijn regelmatig helemaal doorweekt van de regen en als ik geluk heb zijn ze aan het eind van de dag weer droog om aan te kunnen doen als ik naar huis ga. Omdat ik dat wel een beetje zat was kwam ik bij Warm on Bikes terecht die hele gave fietswanten heeft voor op de fiets. 

10 plastic flessen

De Wobs zoals de fietswanten heten zijn gemaakt van 10 gerecyclede plastic flessen. Het plastic wordt vermalen tot vlokken waarna het vervolgens gesmolten wordt tot korrels. Daarna worden er garen van getrokken die worden gebruikt om stof van te maken en dat zijn dus de Wobs. 

Het idee van de Wobs is in 2012 ontstaan in Shanghai waar industrieel designer Hester Taverne toen woonde en werkte. Elke tweewieler was uitgerust met wanten tegen de kou. Dat was ook iets voor in Nederland dus ontwierp Hester een milieuvriendelijke, comfortabele en kwalitatief hoogwaardige variant met een modern design. 

De Wobs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn waterdicht en met zijn lekkere bontvachtje binnenin kan je geen koude handen krijgen. 

Mijn review

De Wobs waren makkelijk te monteren aan mijn stuur. Omdat ik een elektrische fiets heb zat het bedieningspaneel wel wat in de weg dus in eerste instantie had ik de wanten voor het vedieningspaneel vastgezet maar dat was achteraf gezien niet handig, want als ik wilde versnellen moest ik eerst mijn hand weer uit de Wobs halen. Nu zit mijn bedieningspaneel in de Wobs wat veel beter werkt. Bij echt koud weer vind ik zelf de Wobs nog net niet warm genoeg dus doe ik gewoon mijn handschoenen aan in de Wobs. Ze blijven nu lekker droog en ik heb nu zeker geen koude handen meer. Ik ben heel blij met de Wobs en ik heb al heel wat leuke opmerkingen gekregen. 

Wil je ook warme handen op de fiets koop hier je Wobs en je krijgt tijdelijk 15% korting met de kortingscode: Tessa

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *