Wolkat en NOMODE lanceren duurzame collectie op Dutch Sustainable Fashion Week    

wolkat

8 okt Preview (Tilburg) / 14 oktober Launch (Amsterdam)

De eerste collectie van duurzame textielrecycler Wolkat is een reactie op de vervuilende textielindustrie die gekenmerkt wordt door fast-fashion. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met NOMODE en bestaat uit 10 items, elk gemaakt van 100% gerecycled textiel.

Elk item is geïnspireerd op verschillende vormen uit de geschiedenis van de mode, herontdekt en samengevoegd tot een outfit. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd, en over elkaar heen gedragen worden. De vele mogelijke combinaties zorgen ervoor dat de collectie geschikt is voor elke vrouw, ongeacht trends, cultuur of klimaat. Hierdoor ontstaat met maar 10 items een draagbare en volledig duurzame garderobe.

Preview & Launch

De collectie wordt op 14 oktober gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview plaats in het kader van Tilburg Duurzame Textielstad. Van 17.00 – 18.00u kan iedereen een kijkje komen nemen in Villa Vierjaargetijden in Tilburg.

wolkat

Dutch design

Wolkat is een Nederlands familiebedrijf in textielrecycling. Sinds 2004 beheerst Wolkat de volledige textielrecyclingketen: van inzameling tot (nieuw) eindproduct. NOMODE is een Nederlands label dat kunst en kleding samen laat komen.

Voor meer informatie kijk op nomode.nl

Gerelateerd

Hyper transparant label uit de kleren
Van plastic afval tot ‘Conscious Exklusive’ musthave

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte,
en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *