Fête de la Nature trekt 61.000 mensen

Dit weekend hebben ruim 61.000 mensen de derde editie bezocht van Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Zaterdag en zondag vonden verspreid over het hele land 321 feestelijke evenementen plaats onder de vlag van Fête de la Nature. Omdat iedereen iets voor Fête de la Nature kan organiseren hadden alle evenementen een geheel eigen karakter.

Bezoekers konden onder andere nestkastjes maken voor kleine beestjes, vuurlopen, massaal picknicken in het Haagse Zuiderpark, naar een natuurfestival bij een fort of naar een workshop waterdiertjes kijken, de zilte lucht voelen op de Zandmotor, eenvollemaanswandeling maken, naar het buitenlab, suppen in Earnewâld, graspapier maken, naar een wandelcoach of een vroege vogelconcert bijwonen.

Vorig jaar vonden er tijdens Fête de la Nature 361 evenementen plaats die in totaal ruim 72.000 bezoekers trokken. Fête de la Nature vond toen plaats in het Pinksterweekend waardoor het festival drie dagen duurde in plaats van twee dagen. Dit jaar was Enschede de hoofdstad van Fête de la Nature. In en rond de stad vonden 19 evenementen plaats. Zo opende Prinses Irene en Lodewijk Hoekstra de nieuwe landschapstuin, beleefroute en babybos Eschmarke.

13220710_498524047004129_8318750438582742255_o

Fête de la Nature wil mensen op een verrassende manier de natuur laten beleven om zo het draagvlak voor natuur te vergroten. De evenementen van Fête de la Nature zijn georganiseerd door particulieren en door maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsorganisaties in veel verschillende sectoren zoals sport, kunst en cultuur, onderwijs, land- en tuinbouw en gezondheidszorg.

Volgend jaar is er weer een Fête de la Nature, en wel op 20 en 21 mei 2017.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *