Banaan noten muffins, een goed begin van de dag! Gezonde muffins met noten, rozijnen en natuurlijk banaan. Ook lekker voor de kids, gezond en ziet er toch als een snack uit!
Ingrediënten:
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 banaan
- 2 eetlepels agave siroop of ahornsiroop
- 1 eetlepel water
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel olie
- 125 gram volkoren meel
- Handje noten (walnoten)
- 2 eetlepels rozijnen
- Snufje zout
- Plantaardige margarine om in te vetten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 185 graden
- Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat dit vervolgens even staan.
- Neem een kom en prak hierin de banaan. Voeg hier de agave siroop/ahornsiroop, bakpoeder, zout en olie aan toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens het lijnzaad mengsel en het meel toe. - Snij de noten grof en voeg een deel van de noten en alle rozijnen toe aan het beslag.
- Vet de 2 muffinvormen in met de plantaardige margarine. Verdeel het beslag over de 2 muffinvormen en garneer met de overige noten.
- Bak de muffins ongeveer 25-30 minuten.
TIP: Prik met een satéprikker in het midden van de muffin. Wanneer deze er schoon uit komt weet je dat de muffin gaar is!