Bieten-kikkererwtenpannenkoeken met bietenhoemoes en waterkerssla

Ingrediënten:

Voor de pannenkoeken:

150 g gekookte biet + 50 ml van het bewaarvocht

2 bosuitjes, in dunne ringen

2 kleine groene chilipepertjes, fijngehakt

2 tl komijnzaad, geplet in de vijzel

2 tl venkelzaad, geplet in de vijzel

2 tl korianderzaad, geplet in de vijzel

1 tl bakpoeder

100 g kikkererwtenmeel

50 g griesmeel

2 tl zout

150-175 ml water

olijfolie, om in te bakken

 

En verder

1 sinaasappel, het sap en de geraspte schil

2 cm verse gember, geschild

30 ml olijfolie

1 zakje jonge waterkers

½ bosje koriander

1 bakje Maza Hoemoes rode biet

2 el geschaafde amandel

2 el za’atar

Bereidingswijze:

  1. Houd 50 ml van het bewaarvocht van de bieten apart. Rasp de bieten grof. Meng ze met de overige ingrediënten (m.u.v. de olijfolie) tot een nat beslag en laat even rusten.
  2. Doe het bietensap in een steelpan met de sinaasappelschil en het stukje gember. Doe het sinaasappelsap erbij en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper en meng met de olijfolie.
  3. Verhit een paar el olijfolie in een koekenpan en giet er een soeplepel beslag in. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je meerdere pannenkoeken tegelijk bakken. Bak ze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren en neem uit de pan. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Pluk de koriander en ontdoe de waterkers van de harde stelen. Meng in een kom met de dressing. Rooster het amandelschaafsel droog in een koekenpan. Besmeer de pannenkoeken met bietenhoemoes, leg er een toef sla op en bestrooi met za’atar en amandelschaafsel.

Lees ook:

Duurzaam koken volgens oma’s recept

Broccoli-spinaziesoep met falafel

> Lasagne van filodeeg met aubergine en Hoemoes Tomaat Basilicum

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.