Weet je wat dit eenvoudige maar ovenheerlijke recept voor die grote maaltijdboterhammen met Provencaalse Aubergines (van Priméal) nu zo echt lekker maakt? Die smeltende en licht gegratineerde mozzarella! En in slechts enkele minuten op je bord, dus het is snel genieten geblazen.
Soms kan het leven zo eenvoudig zijn. Niet vullen maar voeden, en dat in slechts enkele minuten. Voor dit recept van Delphine Pocard kies je gewoon standje ‘grill’ en na paar minuutjes zit je al te genieten. Ladouce France op je eettafel, of beter nog: in de zon in je tuin.
On y va!
Men neme de volgende ingrediënten – bij voorkeur biologisch:
- 4 grote sneden boerenbrood
- 1 pot Provençaalse aubergines van Priméal (650 g)
- 2 bolletjes (buffel-)mozzarella (of maak zelf Plantaardige mozzarella om te smelten)
- 2 soeplepels olijfolie
- enkele takjes kruiden: koriander of
- (blad)peterselie
- 1 kleine rode ui
- 1 koffielepel sesamzaad van Priméal
Als je dit hebt verzameld, ben je al bijna klaar…
- Rooster nu het boerenbrood, en beleg elke snede daarna met Provençaalse aubergines van Priméal.
- Snijd de bolletjes (buffel-) mozzarella in fijne plakjes. Niet flinterdun, maar ook niet te dik want het moet een beetje gaan smelten zo dadelijk.
- Pel nu de rode ui en versnipper die.
- Versnipper ook de kruiden. Het beste kan je de kruiden eerst kneuzen in je handen en pas daarna fijnsnijden. Door het kneuzen komt er namelijk veelmeer smaak vrij, en dat is wat we willen.
- Verdeel nu de plakjes mozzarella over het boerenbrood, en dat doe dat vervolgens ook met de rode ui-snippers.
- Leg nu de belegde broodjes in de oven op grillfunctie, totdat de mozzarella een beetje smelt en lichtgoudbruin kleurt.
- Strooi tot slot de kruiden en sesamzaadjes erover –en voilà, vakantie op je bord! Dit recept laat zich prima smaken met een groene maar lichtere salade.
De producten van Priméal zijn verkrijgbaar bij Bewustwinkelen.nl dus sla je slag, en geniet ervan!
Bon Appétit!