Recept: Chili Chocolate cupcakes

choco cupcakes

Wat heb je nodig? (voor 18 stuks)

Cupcakes Mix*:

  • 50 g VIVANI Superior Dark Chocolate met Chili
  • 100 g boter, zacht
  • 200 g ruwe rietsuiker (of bijv. oerzoet, agave siroop)
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 2 eieren
  • ¼ theelepel zeezoutvivani
  • 125 ml zelk
  • 100 g (spelt)bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder

Glazuur*:

  • 115 g boter, zacht
  • 100 g poederzuiker, gezeefd
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 theelepels gekookt water
  • 50 g VIVANI Superior Dark Chocolate met Chili
  • 100 g VIVANI Fine Dark Chocolate
  • (papieren) cakevormpjes
  • VIVANI Witte Chocolade met vanille (garnering)

* Uiteraard alles biologisch 😉

Hoe maak ik het klaar?

>Verwarm de oven alvast voor op 175°C (hetelucht oven op 150°C).

>Hak de chili chocoalde fijn. Mang de boter en de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe. Roer het zout en de melk erdoor en vervolgens de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder. Voeg de chocolade toe en meng alles goed tot een gladde massa ontstaat.

>Vul de (papieren) cakevormpjes voor ongeveer twee derde met het cakemengsel, bak ze in ongeveer 25 minuten gaar.

>Voor het glazuur mix je de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder met kokend water. Hak de chocolade fijn en smelt au bain Marie. Meng de gekoelde cacao in de botermix, gevolgd door de afgekoelde gesmolten chocolade. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kan het glazuur eroverheen gespoten of gestreken worden. Garneer de cupcakes met wat schaafsel van de witte chocolade en GENIET!

Meer chocolade recepten vind je op de site van Vivani chocolate (in het Engels).

Vivani logo

Andere recepten:
> Sugarless kickstart met Matcha thee
> Thaise Khao Soi soep, met kip
> In De Groene Stoel: biologische chocolade makers Vivani

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.