Deze smaakvolle, krokante pizza met gezonde twist is perfect voor iedere dag en gemakkelijk te maken. Bekijk hieronder hoe je deze overheerlijke pizza zelf maakt.
Ingrediënten:
Voor de bodem:
300g MixB – Brot-Mix
10g droge gist
12ml olijfolie
1-2 snufjes zout
200 ml water
Voor de topping:
100g halloumi
½ rode ui
1 handvol rucola
2EL crème fraîche
Naar smaak: rucola-pesto
Voor de rucola pesto:
1-2 handvol rucola
1-2 handvol basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
1 EL geroosterde pijnboompitten
Sap van een ½ citroen3-4 druppels olijfolie
Bereidingswijze
- Doe het lauwwarme water samen met de gist in een grote kom. Roer de olijfolie en het zout erdoor.
- Doe als laatste de Schär glutenvrije broodmix erbij en schep goed om.
- Bestuif je handen en het werkblad met meel en kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg.
- Doe het deeg terug in de kom, dek deze af met een vochtige theedoek en laat 40 min rijzen.
- Mix ondertussen de ingrediënten van de pesto in de keukenmachine.
- Haal het deeg uit de kom en rol met een deegroller uit tot een ronde vorm en plaats op het bakpapier.
- Besmeer de bodem met de helft van de rucola-pesto, een eetlepel crème fraîche en ringetjes rode ui.
- Kwast de randen in met olijfolie en bak de bodem 20-25 minuten in de oven.
- Snijd de hallouimi in blokjes en bak de halloumi kort op hoog vuur.
- Haal de pizza uit de oven, besmeer met de overige pesto en crème fraîche en bestrooi ‘m met rucola. Eet smakelijk!
Recept van Beaufood