Pizza met halloumi en rucola-pesto

Deze smaakvolle, krokante pizza met gezonde twist is perfect voor iedere dag en gemakkelijk te maken. Bekijk hieronder hoe je deze overheerlijke pizza zelf maakt. 

Ingrediënten:

Voor de bodem:
300g MixB – Brot-Mix
10g droge gist
12ml olijfolie
1-2 snufjes zout
200 ml water

Voor de topping:
100g halloumi
½ rode ui
1 handvol rucola
2EL crème fraîche
Naar smaak: rucola-pesto

Voor de rucola pesto:
1-2 handvol rucola
1-2 handvol basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
1 EL geroosterde pijnboompitten
Sap van een ½ citroen3-4 druppels olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe het lauwwarme water samen met de gist in een grote kom. Roer de olijfolie en het zout erdoor.
  • Doe als laatste de Schär glutenvrije broodmix erbij en schep goed om.
  • Bestuif je handen en het werkblad met meel en kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg.
  • Doe het deeg terug in de kom, dek deze af met een vochtige theedoek en laat 40 min rijzen.
  • Mix ondertussen de ingrediënten van de pesto in de keukenmachine.
  • Haal het deeg uit de kom en rol met een deegroller uit tot een ronde vorm en plaats op het bakpapier.
  • Besmeer de bodem met de helft van de rucola-pesto, een eetlepel crème fraîche en ringetjes rode ui.
  • Kwast de randen in met olijfolie en bak de bodem 20-25 minuten in de oven.
  • Snijd de hallouimi in blokjes en bak de halloumi kort op hoog vuur.
  • Haal de pizza uit de oven, besmeer met de overige pesto en crème fraîche en bestrooi ‘m met rucola. Eet smakelijk!

 

Recept van Beaufood 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.