Quinoa avocado salade, perfecte match met vegan wijn!

Een zomerse maaltijdsalade wordt alleen maar beter met een passend glaasje bio wijn.

Bij een heerlijke biologische Verdejo moet je natuurlijk wel een lekker gerecht hebben. Daarom hebben we een heerlijke salade om te combineren met je wijntje. Een hartige, volle salade die zeker past bij de frisse Verdejo, en het zwoele weer!

Zoals je kan verwachten is de Verdejo van de Betere Wijn stuivend en tropisch met tonen van ananas, peer en meloen en in de smaak wederom wat peer in combinatie met groene appel en wat mandarijntjes. De salade is redelijk vol en romig van structuur, daar past een verfrissende Verdejo perfect bij!

Salade van quinoa, avocado en snijbonen met biologische Verdejo van De Betere Wijn

Maaltijdsalade voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 200 g quinoa
  • 450 g snijbonen, in dunne, schuine stukken gesneden
  • 2 avocado’s
  • 1 theel rasp en het sap van 1 citroen
  • 1 bosje radijsjes, in partjes + het gewassen loof
  • ± 4 cm verse gember, geraspt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theel komijnzaad gemalen
  • ½ rode peper, zaadjes eruit en fijngehakt
  • 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt

Wat moet je doen:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Blancheer intussen de snijbonen 2 minuten.
  3. Verwijder de schil van de avocado’s, snijd het vruchtvlees in repen en besprenkel met het citroensap.
  4. Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar. Schep dit, met de snijbonen, avocado en radijsjes, luchtig door de quinoa.
  5. Garneer met het loof van de radijs.
  6. Serveer, het liefst buiten, met een koel glas Verdejo

Het voordeel van de salade is dat je het geheel koud eet, en dus ook makkelijk meeneemt naar het park of strand!

Dit recept komt uit Lekker Weten, het magazine van Ekoplaza.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.