Recept: Bloemkoolpizza

Vind jij pizza ook zo lekker? Het is eigenlijk heel erg ongezond! Maar wij hebben een oplossing voor jou, Bloemkoolpizza, super lekker maar ook een stuk gezonder!

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ teentje knoflook (geperst)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram gezeefde tomaten
  • 6 cherrytomaten
  • 40 gram rucola
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en maal de bloemkool tot kruimels.
  2. Verdeel de bloemkoolkruimels over de bakplaat en rooster ze ongeveer 15-20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
  3. Laat de bloemkoolkruimels goed afkoelen. Schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
  4. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng dit op smaak met zout en peper.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
  6. Bak deze bodems in de oven voor circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  7. Meng ondertussen de gezeefde tomaten met knoflook en oregano. Breng dit eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Doe de tomatensaus op de pizzabodem en beleg het met ingrediënten naar keuze. (cherrytomaten en mozzarella).
  9. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella gesmolten is.
  10. Als laatste stap doe je de rucola en wat olijfolie op de pizza. Eet smakelijk!

Lees meer:
Vegan recept: Pittige bloemkool sabzi met cashew
Recept: Groentechips

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *