Vind jij pizza ook zo lekker? Het is eigenlijk heel erg ongezond! Maar wij hebben een oplossing voor jou, Bloemkoolpizza, super lekker maar ook een stuk gezonder!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 1 ei (losgeklopt)
- ½ theelepel gedroogde basilicum
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ teentje knoflook (geperst)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 1 bol mozzarella
- 100 gram gezeefde tomaten
- 6 cherrytomaten
- 40 gram rucola
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en maal de bloemkool tot kruimels.
- Verdeel de bloemkoolkruimels over de bakplaat en rooster ze ongeveer 15-20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
- Laat de bloemkoolkruimels goed afkoelen. Schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
- Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng dit op smaak met zout en peper.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
- Bak deze bodems in de oven voor circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Meng ondertussen de gezeefde tomaten met knoflook en oregano. Breng dit eventueel op smaak met peper en zout.
- Doe de tomatensaus op de pizzabodem en beleg het met ingrediënten naar keuze. (cherrytomaten en mozzarella).
- Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella gesmolten is.
- Als laatste stap doe je de rucola en wat olijfolie op de pizza. Eet smakelijk!
Lees meer:
Vegan recept: Pittige bloemkool sabzi met cashew
Recept: Groentechips