Recept: Groentechips

Altijd die ongezonde chips… Probeer eens deze heerlijke gezonde groentechips. Ze komen namelijk uit de oven! Natuurlijk kan je de groente ook frituren, dan zijn ze knapperiger, alleen wel een stuk minder gezond!

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 aardappel
  • 1 biet
  • 1 winterpeen
  • 1 Pastinaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel zout en/of paprikapoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de groente. Voor mooie dunne plakjes is een mandoline erg handig. Heb je deze niet? Gebruik dan een kaasschaaf of een dunschiller.
  3. Leg alle plakjes op een stuk bakpapier op de bakplaat.
  4. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie, niet te veel want dan worden ze niet knapperig.
  5. Bestrooi daarna met zout en/of paprikapoeder, hoeveelheid naar eigen keuze.
  6. Bekijk tussendoor of ze al krokant genoeg zijn (5-10 minuten).
  7. Laat vervolgens de chips even afkoelen.

Lees meer:
Vegan chocolade-ijs
Healthy Bounty!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.