Gekruide kokoswortel-soep

Laatst bijgewerkt op 30 mei 2018

Laatste update op 30 mei 2018

Wat heb je nodig (4 pers):

  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 2 eetlepels maagdelijke kokos- of olijfolie
  • 680g geschilde en in blokken gesneden wortel
  • 1 dun gesneden wortel
  • 2 rode chili’s naar keuze
  • 1 grote sjalot, gesneden
  • 90g gember fijn geraspt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 blink ongezoet kokosmelk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vissaus (optioneel)

Wat moet je doen:

  1. Maal het korianderzaad tot een fijn poeder in een kruidenmolen en zet het opzij
  2. Verhit wat olie in een kleine pan om matige warmte, voeg de blokken wortel toe met een beetje zout. Braad en schud de wortel soms tot het lichtelijk gebruind is
  3. Voeg de chili’s, sjalot knoflook, gember en currypoeder samen met de gemalen korianderpoeder toe. Roer soms tot de sjalot en knoflook zacht zijn
  4. Voeg 350ml water toe samen met de kokosmelk. Breng het aan de kook, verlaag de warmte en laat her sudderen. Roer soms tot de wortel zacht is
  5. Voeg de vissaus toe (als je dat wilt)
  6. Giet het in een blender en puree de mix tot het zacht is. (als het teveel is voor de blender doe het in porties) Let op dat je her rustig doet en zonder deksel zodat de stoom er uit kan
  7. Plaats de gesneden wortel in een kom met de citroensap en een beetje zout (optioneel kan je nog een beetje van je chili- en korianderzaad en korianderblaadjes toevoegen)
  8. Giet de soep in kommen en plaats een beetje van je wortelmix op de soep
  9. Eet smakelijk!

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *