Maal het korianderzaad tot een fijn poeder in een kruidenmolen en zet het opzij
Verhit wat olie in een kleine pan om matige warmte, voeg de blokken wortel toe met een beetje zout. Braad en schud de wortel soms tot het lichtelijk gebruind is
Voeg de chili’s, sjalot knoflook, gember en currypoeder samen met de gemalen korianderpoeder toe. Roer soms tot de sjalot en knoflook zacht zijn
Voeg 350ml water toe samen met de kokosmelk. Breng het aan de kook, verlaag de warmte en laat her sudderen. Roer soms tot de wortel zacht is
Voeg de vissaus toe (als je dat wilt)
Giet het in een blender en puree de mix tot het zacht is. (als het teveel is voor de blender doe het in porties) Let op dat je her rustig doet en zonder deksel zodat de stoom er uit kan
Plaats de gesneden wortel in een kom met de citroensap en een beetje zout (optioneel kan je nog een beetje van je chili- en korianderzaad en korianderblaadjes toevoegen)
Giet de soep in kommen en plaats een beetje van je wortelmix op de soep
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok