Blog van AnneTravelFoodie
Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
In de supermarkt zijn veel zogenaamd gezonde tussendoortjes te vinden waar zoetstoffen zoals suiker, honing of agave siroop zijn toegevoegd. En dat terwijl het heel makkelijk is om zelf een gezonde snack te maken! Ik maak zo’n twee keer per maand een bananenbrood, deze snijd ik dan in plakjes en vries ik per stuk in. Zo heb ik altijd een gezonde snack in huis. De banaan geeft je energie en de eieren zorgen voor je proteïne. Dit brood is trouwens erg lekker met een lik pindakaas!
Volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?
Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gevulde avocado’s van vorige maand nog? Deze maand is het tijd voor gezond bananenbrood!
Bananenbrood – Suikervrij
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
100 gram volkoren meel
1 eetlepel bakpoeder
30 gram geraspte kokos
(Eventueel: grof gehakte gemengde noten of raw cacao nibs)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bananen, eieren en het meel in een keukenmachine. Voeg de bakpoeder en de kokosrasp toe en meng tot een beslag. Voeg eventueel naar smaak gemengde noten, raw cacao nibs of extra pure chocolade in kleine stukjes toe.
Bekleed een cakeblik of bakblik met bakpapier, giet het mengsel er in en bak het bananenbrood in 40 minuten gaar. Als je een plat bakblik gebruikt is de baktijd 10 minuten korter.
Enjoy & Do Good!
Op mijn website deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
Groetjes, Anne!
Meer van Anne:
~* Healthy hotspot GYS
~* Stuffed avocado’s (recept)