Vegan Paella

Paella is een van de meest beroemde Spaanse gerechten. Dit is natuurlijk niet het traditionele recept omdat daar eigenlijk altijd vis in zit… Maar dit is een veganistische versie, geweldige smaken met heerlijke kruiden!

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kokosolie
  • 250 gram kleine champignons
  • 2 paprika’s
  • 4 grote tomaten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 400 g risotto rijst
  • 300 g artisjokharten
  • 15 g verse peterselie
  • 3 norivellen
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 g tuinerwten, ontdooid
  • 1 blik witte bonen, uitgelekt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verhit de kokosolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur in ongeveer 2 minuten.
  2. Snij de champignons in stukjes, de paprika’s in repen en de tomaten in grove stukken. Voeg vervolgens deze groente samen met chilipoeder, paprikapoeder en kurkuma toen aan de pan. Bak dit vervolgens nog een paar minuten.
  3. Voeg de rijst en 1/3 van de bouillon toe aan de pan, roer ondertussen goed terwijl je het opbakt. Laat het even pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen.
  4. Voeg vervolgens weer 1/3 van de bouillon toe en wacht tot ook dit vocht is opgenomen. Herhaal dit vervolgens nog een keer met het laatste 1/3 van de bouillon.
  5. Voeg de tuinerwten, de artisjokharten en de witte bonen toe, doe de deksel erop en laat ongeveer 5 minuten staan op laag vuur.
  6. Scheur de norivellen in stukjes en roer dit door de paella. Snij de peterselie fijn en strooi deze eroverheen.
  7. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.