5 eetlepels extra (virgin) olijfolie, los van elkaar
2 koppen radicchio gesneden in grote stukken
1 kopje granaatappelsap
2 eetlepels rode wijnazijn
Een half kopje granaatappelzaad
Zeezout vlokken
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden. Bedek de bieten met een eetlepel olijfolie en plaats ze op een bedekte bakplaat. Voeg een beetje zout toe en laat het braden in de oven tot de huid verschroeit en de biet zelf tender is. Dit duur ongeveer 45 minuten.
Tussendoor verwarm je 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de radicchio stukken op hun kant tot ze bruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in een kom.
Voeg het granaatappel sap toe aan de pan en kook het tot het dik en stroperig is. Voeg daarna de wijnazijn toe, even roeren en voeg zoet toe naar smaak.
Scheur de bieten open, plaats ze in de kom en schep de dressing eroverheen. Decoreer met de granaatappelzaadjes, zeezout en drup de overgebleven olijfolie eroverheen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok