De Hippe Vegetariër: top 5 zoete raw recepten

de hippe vegetarier

Zelf lekker aan de slag

Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit.

Om je te inspireren zetten we alvast vijf recepten op een rijtje waarmee je zelf aan de slag kunt.

Limoen-avocado taartjes
Deze rauwe limoen-avocado taartjes met vegan koffie-ijs van Professor Grunschnabel op basis van kokosmelk zijn een feestje op zich. Leuk voor tussendoor, voor een gelegenheid of op een mooi diner mee af te sluiten.

de hippe vegetarier


Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen

Met dit zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te genieten van een licht maar smaakvol ontbijt. Deze overnight oats (waar je overig oneindig om kan variëren met ander lekker fruit erin) mag niet ontbreken op je ontbijttafel! Super snel gemaakt de avond van te voren, waardoor het ook een ideale quick start is van jouw werkdag of work-out!

de hippe vegetarier

Bananenijs
Bananenijs, ook wel bekend als banana nice cream, is ijs op basis van bevroren bananen (healthy!) waarmee je qua smaakcombinaties en toppings eindeloos kunt variëren. Super gemakkelijk zelf te maken. We helpen je op weg met onze favoriete smaken!

de hippe vegetarier

Mini limoen-pistache cheesecakes
Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!

de hippe vegetarier

Vegan limoen mouse met granaatappel
De grootste uitdaging is om een zoete traktatie te maken die gezond is. Met deze limoenmousse met granaatappel zit je helemaal goed! De ‘mousse’ is namelijk een mengsel van avocado, dadels en limoen. Geen suiker, boter, room of olie dus. Probeer dit! Mijn gasten konden het niet raden. Gezond én lekker. Een toetje op zijn best.

de hippe vegetarier

Deze top 5 verscheen eerder op De Hippe Vegetariër.


Meer gezonde tips?

Kijk op http://bit.ly/1qopOqW of volg @dehippevegetarier op Instagram

Meer van De Hippe Vegetariër op ons platform:
>  Dit is een heerlijke hotspot in Rotterdam
>  Vind een eetpatroon dat bij je past
>  Ons interview met De Hippe Vegetariër

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *