Heeeerlijk maandrecept van Restaurant de Kas

Vers. Streek. Eigen kweek. Culinair.

In de Kas kunnen de gasten letterlijk ervaren hoe lekker verse ingrediënten zijn. Een groot deel van de groenten en kruiden wordt er voor hun eigen ogen gekweekt, maar de basis word in de buurt van Purmerend verbouwd. Het menu dat de Kas serveert wordt dan ook logischerwijs afgestemd op de oogst.

Vlees, vis en overige ingrediënten die niet door de Kas zelf geleverd kunnen worden, worden dagvers ingekocht. Elke week stelt het ervaren culinaire team een nieuw assortiment gerechten samen, geïnspireerd op de oogst van die week. Hierbij krijgen groentegerechten extra aandacht.

Restaurant de Kas

Wat uniek is, is dat de gasten niet hoeven te kiezen. Zij krijgen het assortiment, dat bestaat uit een aantal kleine gerechten, in schalen op tafel. Zo kunnen ze naar believen zelf proeven van de dagverse oogst en de creatieve inbreng van het keukenteam.
Uiteraard wordt er wel gewoon rekening gehouden met allergieën of diëten.
Er is een bijpassend wijnarrangement dat elke week speciaal word afgestemd op het assortiment gerechten.

Restaurant De Kas

Menu voor thuis
Een eenvoudig maar smakelijk recept, super in het seizoen. Frisse, zoete, zure tomaten met veel vlees en sommige met veel sap.
Makkelijk te combineren met mozzarella, gedroogde ham of spannender met meloen.

Restaurant de Kas
Foto’s: Restaurant De Kas

Wat je nodig hebt:
• Tomatensalade
• 1 Brandy Wine Tomaat
• 1 Purple KabaschTomaat
• 1 Costelutto floriantina
• 1 tigerella tomaat
• 4 red cherry tomaatjes of 6 rijpe middel grote tomaten
• Olijfolie
• Zwarte peper
• Half bosje basilicumblaadjes
• Citroen

Bereiden
De tomaten snijden we onwillekeurig in partjes/plakjes/blokjes zoals u het wenst en legt dit vervolgens op een schaal hier over grove zwarte peper malen, zeezout het schil van het citroen en olijfolie sprenkelen.
De blaadjes basilicum scheuren we en verdelen dit over de tomaten.
Tip: serveer de tomaten salade op kamertemperatuur.
Tip: gebruik rijpe tomaten die voorhanden zijn.

www.restaurantdekas.nl

Lees ook:
> Wat de boer niet kent… Groenproeven in De Kas.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.