Vega recept: zwarte bonen enchilada

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • Een eetlepel koolzaadolie (olijfolie kan ook)
  • Een aardig formaat ui fijn gesneden
  • Twee fijn gesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels Komijnpoeder
  • 2 kopjes gekookte zwarte bonen
  • 2 kopjes tomatenpuree
  • 1/2e kop koriander
  • Een jalapeño (zonder zaadjes en fijn gesneden)
  • 225 gram geraspte kaas (of een vegan kaas-alternatief)
  • 12-14 tortillas (glutenvrij indien gewenst)

We kregen veel reacties van lezers, dat ze dit recept ook helemaal vegan (dus zonder kaas) wilden maken. Dus zijn we voor jullie op onderzoek gegaan, en vind je hier onze tips om zelf plantaardige kaas te maken, of te kopen natuurlijk 😉

Hoe je het bereid:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan over medium warmte. Voeg de ui en knoflook toe en kook tot ze zacht ruiken. Voeg het chilipoeder, komijnpoeder en wat zout toe en kook voor twee minuten. Voeg de tomatenpuree en bonen toe en kook het. Verlaag het vuur tot laag en stamp de bonen tot ze puree zijn en laat het sudderen voor 5 minutjes.
  2. Verwijder de boon mix van het vuur en zeef het in een grote schaal. Mix het vervolgens met de koriander, jalapeños de helft van je kaas.
  3. Voor verhit je oven tot 180C
  4. Spreid ongeveer een halve kop van je saus in de bodem van je ovenschaal. Maak je tortilla’s gereed volgens de instructies van op de verpakking (deze verschillen per merk.) schep twee grote eetlepel van de bonen mix in elke tortilla (pas op dat ze niet te vol worden!) en rol ze strak op. Plaats ze in de ovenschaal met de vouw naar beneden.
  5. Pak een kook kwast en borstel de bonen mix goed over alle tortilla’s in de schaal. Giet wat over blijft over de gehele enchilade.
  6. Sprinkel de overgebleven kaas over de enchilade en dek de schaal af met aluminium folie. Bak het in de oven voor 20 minuten. Verwijder de folie en laat het nog 2 á 3 minuten bakken tot de kaas licht bruin wordt.
  7. Laat even afkoelen en eet smakelijk!

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.