Zoete aardappel curry

Wat heb je nodig:

  • 1 citroengrasstengel
  • 20g gember
  • 4 knoflookteentjes
  • 55g rode curry pasta
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 1 blink geperste tomaten
  • 2 blikken kokosnoot melk
  • 500g zoete aardappels
  • 350g kleine wortels
  • 6 middelgrote sjalotten
  • 1 rode thaise chili
  • 1 eetlepel vers limoen sap
  • Gestoomde jasmijnrijst
  • Dungesneden lente-uitjes, basilicumblaadjes, korianderblaadjes met zachte stengels en stukjes limoen

Wat moet je doen:

  1. Pulse de citroengrasstengel, gember en knoflook in een voedselprocessor tot het fijn gesneden is.
  2. Verwarm de olie in een grote pan over matige warmte. Voeg het citroengrasmengsel toe en bak het tot het een goudbruine kleur krijgt, geef het een beetje zout voor smaak.
  3. Voeg de curry en tomatenpasta toe aan de pan en laat her sudderen tot her donker wordt. Voeg de tomaten toe en laat het koken tot het een dikke saus wordt. (schraap de bodem voor meer smaak)
  4. Roer in de kokosnoot melk en breng het tot smaak met wat zout. Breng het aan de kook, verlaag de hitte en laat het sudderen terwijl je langzaam roert totdat de curry dik en vol met smaak is. (20-25 minutjes)
  5. Voeg de aardappel en de wortels toe in grof gesneden stukken samen met een beetje water tot ze goed bedekt zijn. Plaats een deksel over de pan en kook tot de wortels tender maar knapperig is.
  6. Voeg de sjalotten toe en kook verder tot de aardappels en sjalotten zacht zijn geworden.
  7. Voeg chili toe als je meer pittig wilt samen met wat limoensap. Schep het over een bergje rijst en voeg wat van de Dungesneden lente-uitjes, basilicumblaadjes, korianderblaadjes toe er naast.
  8. Eet smakelijk!!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.