100% natuurlijke nachtrust op natuurrubber


Eco matrassen bij Het EcoBed
.

Het EcoBed biedt een heerlijk eco matras met natuurlijke materialen voor jou. Tegelijkertijd eerlijke en gezonde werkomstandigheden voor de arbeiders én behoud van de natuur! Dat kan!

Lekker slapen is heel belangrijk. Een goed natuurlijk matras moet vooral veerkrachtig zijn waardoor de lichaamsdruk gelijkmatig opgevangen en verdeeld wordt. En ook moet transpiratievocht goed opgenomen worden en door verdamping weer afgevoerd. Een natuurlatex matras gecombineerd met een omhulsel van wol of katoen en/of een kern van kokos in het matras heeft precies de juiste eigenschappen om ervoor te zorgen dat je iedere ochtend uitgerust opstaat.

ecobed

Met een natuurlijk eco matras bedoelen we een latex matras dat alleen bestaat uit een natuurlatex kern, eventueel in combinatie met kokos. Er is geen synthetische latex aanwezig in deze latex matrassen.

ecobed

Dit soort natuurlijke matrassen bieden naast een geweldige slaapervaring ook een aantal extra voordelen:
• Natuurlatex matrassen hebben natuurrubber als basis. Natuurrubber wordt op een milieuvriendelijke manier gewonnen op rubberboomplantages. Bomen binden het broeikasgas CO2 en verder levert het ook nog hout en werkgelegenheid op.
• De energie die nodig is voor de productie van een natuurlatex matras is maar 10% van de energie die verbruikt wordt bij de productie van een synthetisch matras.
• Natuurlatex is CFK-vrij, bevat geen oplosmiddelen, chemische weekmakers of andere schadelijke stoffen. Dit wordt getest door het onafhankelijke QUL instituut.
• Eco matrassen zijn anti-schimmel, anti-huisstofmijt en antibacterieel. Daarnaast zijn ze van nature brandwerend en bevatten ze dus geen brandvertragers.
Het EcoBed en onze leveranciers zorgen er voor dat de eco matrassen alleen grondstoffen bevatten die gewonnen zijn door bedrijven die goede arbeidsomstandigheden hanteren en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Bijvoorbeeld door te selecteren op het Fair Deal Trading keurmerk voor natuurrubber.

ecobedecobedecobed

Alleen maar goede redenen dus voor een 100% natuurlijke nachtrust op een eco matras van www.hetecobed.nl. Matrassen zijn verkrijgbaar vanaf € 539,-.

Lees ook:
> Lekker eco-slapen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *