1,5 miljoen buren vieren zaterdag 22 sept Burendag

Nog nooit eerder zoveel mensen op de been!

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren aankomende zaterdag 22 september de 7e editie van Burendag. Dit jaar vieren meer buren dan ooit deze feestelijke dag. Dat blijkt uit een peiling in aanloop naar Burendag. In totaal gaan naar verwachting 1,5 miljoen buren de straat op om samen iets leuks te doen met en voor de buurt. Dat is 50 procent meer dan in 2011.

Uit onderzoek* in opdracht van het Oranje Fonds en Douwe Egberts blijkt dat naar verwachting 1,5 miljoen buren komend weekend Burendag vieren. In 2011 waren dit er 1 miljoen. Buren vieren Burendag in alle uithoeken van het land. Zo maakt een buurt in Oosterburen op Schiermonnikoog vogelvoederhuisjes en doen buren in het Limburgse Margraten de hele dag allerlei waterspellen.

Burendag

Over Burendag
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar voor de 7e keer Burendag op zaterdag 22 september. Het thema is ook dit jaar: Koppen bij elkaar. Dus: Koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor de buurt. En daarna: Steek de koppen bij elkaar en vier samen Burendag. Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties. 2400 buurten ontvingen van het Oranje Fonds een financiële bijdrage van maximaal €500,- om hun plannen op Burendag uit te voeren.

Douwe Egberts nodigt buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met hun buren en initiatieven te bedenken en uit te voeren die hun buurt nog leuker maken. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Samenleven begint in de buurt. Daarom stelde het Fonds in totaal 1 miljoen euro beschikbaar voor goede Burendagplannen.

Over Douwe Egberts
Koninklijke Douwe Egberts Nederland B.V. is marktleider op het gebied van koffie en thee binnen zowel de retail– als ook de out–of–home markt met merken als Douwe Egberts‚ SENSEO®‚ L′OR EspressO‚ Kanis & Gunnink‚ Van Nelle‚ Pickwick‚ Douwe Egberts Café‚ CoffeeCompany‚ Cafitesse‚ Piazza d′Oro‚ Laurentis en Natrena. Het bedrijf heeft vestigingen in zowel Joure als Utrecht en heeft ongeveer 2000 medewerkers. Koninklijke Douwe Egberts is onderdeel van D.E Master Blenders 1753

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

* Onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

www.burendag.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *