2016 recordjaar voor NLdoet

NLdoet

Nederlanders dragen graag bij aan sociaal land op 11 en 12 maart

Tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds op 11 en 12 maart, zijn dit jaar meer dan 9.200 klussen te doen. Dat aantal was nog nooit eerder zo hoog. Naar verwachting steekt een recordaantal van 350.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos*. Elkaar helpen met praktische zaken, dat hoort volgens Nederland bij een sociaal land, zo blijkt ook uit dit onderzoek. NLdoet sluit hier goed bij aan. Organisaties kunnen alle handen gebruiken en hebben daar vaak maandenlang plezier van. Een leuke klus uitzoeken kan nog steeds via www.nldoet.nl.

Sociaal land
Nederlanders zijn bereid om zelf bij te dragen aan een sociaal land. Met kleine zaken zoals boodschappen doen voor een van de buren als dat nodig is (85%) of een dag vrijwilligerswerk doen bij een organisatie die wel wat hulp kan gebruiken (55%). Maar ook door maatje te worden van iemand die eenzaam is (49%) of helpen in een verzorgingshuis (39%). Tijdens NLdoet is daar alle kans voor.

NLdoet

Deze en foto boven: © Oranje Fonds – Jeannette Schols

Het Oranje Fonds is dan ook trots dat komend weekend zo veel mensen de handen uit de mouwen steken. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stel je voor… een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Daar dromen wij van en zetten we ons iedere dag weer voor in. Het is fantastisch om te zien dat zo veel mensen tijdens NLdoet de handen uit de mouwen steken om zélf iets te betekenen voor onze samenleving. Er is natuurlijk ook veel te doen en er zijn nog veel vrijwilligers nodig! En bedenk: van die paar uurtjes werk hebben organisaties maandenlang plezier.”

Op 11 en 12 maart 2016 vindt de twaalfde editie van NLdoet plaats. De 9.200 klussen zijn verdeeld over álle Nederlandse gemeenten, voor het derde jaar op rij een dekking van 100%. Ook zijn er ruim 500 klussen te doen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

* Ipsos ondervroeg een representatieve steekproef van 1009 Nederlanders van 15 jaar en ouder, in opdracht van het Oranje Fonds

Kijk voor alle NLdoet klussen op www.nldoet.nl.

NLdoet 2016:


Gerelateerd:
>  Social crowdfunding

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *