2Charity Run in Hilversum


In beweging voor het goede doel.

Op 26 mei vindt in Hilversum de eerste 2Charity Run plaats. Deelnemers kunnen zelf een goed doel kiezen en via sponsoring hier geld voor inzamelen. Organisator Rigo Stegeman van Connect2Charity wil met dit evenement mensen in beweging krijgen voor het goede doel. “Elkaar helpen, daar wordt iedereen beter van.”

Door: Inge den Boer

Rigo Stegeman begon 2 jaar geleden met het organiseren van de 2Charity Walk, een wandelevenement waarbij wandelaars geld in konden zamelen voor een goed doel. 2Charity Run Tijdens zijn werk voor verschillende goede doelen, zag hij dat veel organisaties moeite hadden om nieuwe donateurs te werven en bestaande donateurs te behouden. Hij besloot daarom de 2Charity Walk te organiseren. Stegeman: “Ik wilde graag meerdere goede doelen helpen. Door dit wandelevenement krijgen goede doelen de kans fondsen te werven, zonder zelf iets te hoeven organiseren.” Dit jaar wordt de 2Charity Walk voor de derde keer georganiseerd. Stegeman: “We zijn eigenlijk heel kleinschalig begonnen, maar het evenement is elk jaar groter gegroeid. Er werd ons ook steeds vaker gevraagd of we niet alleen een wandel- maar ook een hardloopevenement konden organiseren. Zo is de 2Charity Run ontstaan.” Net als bij de 2Charity Walk kunnen deelnemers van de 2Charity Run zelf een goed doel kiezen en hier geld voor inzamelen. Stegeman: “Het leuke is dat iedereen mee kan doen. Particulieren, bedrijven, scholen; iedereen is welkom.”

2Charity Run

Helpen waar mogelijk

De 2Charity Walk en Run zijn onderdeel van Connect2Charity, het organisatie- en adviesbureau van Stegeman. “Wij creëren duurzame meerwaarde. We proberen bedrijven en samenleving op allerlei manieren bij elkaar te brengen en te zorgen dat ze elkaar op een duurzame manier helpen. Dat kan zijn door middel van inzet van tijd, kennis, kunde of middelen. Wij organiseren onder andere maatschappelijke teamuitjes voor bedrijven. Het personeel zet zich dan een dagje in voor een maatschappelijke organisatie en gaat dan bijvoorbeeld een dag op stap met kinderen met een verstandelijke handicap. Een dag waarbij ze samen iets beleven en ook van elkaar leren.” Daarnaast geeft Connect2Charity ook workshops en trainingen over duurzaam en betrokken ondernemen. Een onderwerp wat Stegeman erg aan het hart gaat: “Duurzaam ondernemen vind ik heel belangrijk. We hebben zoveel kennis in huis en we kunnen elkaar zo helpen. Het is goed om elkaar meer op te zoeken en te helpen waar mogelijk. Op die manier ontstaat er meer samenwerking en begrip. Hier worden we niet alleen allemaal beter van, maar maakt het ook automatisch duurzamer. We leven straks met 9 (negen) miljard mensen op deze aarde. Eigenlijk is er maar een manier om echt te zorgen dat we met z’n allen op deze planeet kunnen blijven leven en dat is door meer samen te werken.”

Duurzaam of niets

In deze tijden van crisis zijn sommige bedrijven meer bezig met overleven dan met duurzaam ondernemen. Volgens Stegeman is het echter heel eenvoudig: het is duurzaam ondernemen of helemaal niets. “De wereldbevolking blijft groeien. De schatting is dat er in 2050 negen miljard mensen op deze aarde leven. Het is crisis, grondstoffen raken op. Er moet dus een herverdeling plaatsvinden van de beschikbare kennis, kunde en middelen. Willen we overleven, zullen we elkaar meer moeten helpen en op zoek moeten naar alternatieve oplossingen. Anders houdt het straks simpelweg op. Als er geen herverdeling plaatsvindt, zal het verschil tussen arm en rijk alleen maar groter worden. Ook hier in Nederland. Willen we met z’n allen verder leven, gelukkig verder leven, dan moeten we echt naar een duurzamere samenleving toe gaan werken. Gelukkig zie je dat al een beetje gebeuren.”

2Charity Run

Meer geluk

Duurzaamheid is voor Stegeman niet alleen maar langetermijndenken. Het gaat hem ook om het creëren van meerwaarde. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op sociaal en ecologisch vlak. Stegeman: “Creëren van meerwaarde betekent voor mij dat er niet alleen naar het financiële gedeelte wordt gekeken. De meerwaarde kan ook zitten in meer plezier, meer geluk. Uiteindelijk is geld slechts een middel.”
Bijdragen aan een gelukkiger leven, voor hemzelf en voor anderen. Dat was wat Stegeman twee jaar geleden het roer deed omgooien: “Ik stelde mezelf de vraag: wat wil ik op lange en op korte termijn bereiken? Hoe wil ik in het leven staan? Ik ben gaan nadenken over wat voor mij belangrijk is. Heel cliché, maar dat is voor mij: gelukkig zijn. Dat word ik niet van een grote auto voor de deur. Het gaat mij om het totaalplaatje. Ik wil m’n geluk kunnen delen met anderen.” Stegeman merkte dat zijn werk hem niet genoeg voldoening meer bracht. Zijn onbewuste manier van leven maakte hem niet gelukkig. “Ik stond voor een nieuwe uitdaging: hoe kan ik ervoor zorgen dat wat ik doe, bijdraagt aan een gelukkiger leven voor mezelf en voor anderen?”

2Charity RunStegeman is bewust gaan kijken naar wat hem gelukkig maakt: “Dit zijn vaak kleine dingen, zoals een moment samen met iemand beleven, iemand helpen en die ander daar gelukkig van zien worden. Maar ook bijvoorbeeld iets organiseren of iemand anders een advies geven. Ik ben gaan kijken hoe ik deze dingen kon combineren en hoe ik daar mijn werk van kon maken. Zo zijn Connect2Charity, de 2Charity Walk en Run ontstaan.”

De 2Charity Run is op 26 mei in Hilversum. Bedrijven, scholen en particulieren kunnen zich voor dit evenement inschrijven. Via sponsoring kunnen de deelnemers geld inzamelen voor een van de deelnemende goede doelen. Kijk voor meer informatie op www.connect2charity.nl/2charityrun
De 2Charity Walk is op 5 oktober in Brunssum en op 12 oktober in ’s Gravenland. Kijk voor meer informatie over de Walk op www.connect2charity.nl/2charitywalk
Aanmelden kan via de website.

De 2Charity Run wordt georganiseerd met ondersteuning van Bureau MVO.

Deelnemende goede doelen zijn onder andere:
Stichting Tegenkracht
Stichting En Classe
Stichting Joris
Pink Ribbon
De Verwondering
Stichting SCHODEC
Stichting Timulazu
Wereldouders
Amerpoort

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *