4e prijsuitreiking Fonds Soldaat van Oranje aan jonge Almeerse initiatiefnemers

Twee initiatieven ontvangen ieder €5.000,-

Woensdag 23 april overhandigde Karin Hazelhoff Roelfzema, weduwe van Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, een bedrag van € 5.000,- aan twee Almeerse initiatiefnemers. De prijs ging naar Valery Mak van Stichting Twisted en Marije Buiter van Het Cupidohof. De uitreiking was voor hen een complete verrassing en vond plaats in het decor van de musical in de TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg. De prijs is afkomstig uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dat fonds steunt jonge initiatiefnemers die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan. Het is een zogenaamd Fonds op Naam bij het Oranje Fonds.

Fonds Soldaat van Oranje
De producenten van Soldaat van Oranje – De Musical startten in 2010 bij de lancering van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. “Met het Fonds Soldaat van Oranje willen we het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema voortzetten. Wij zijn dan ook verheugd deze beide dames te kunnen steunen bij hun inzet voor een betere samenleving”, aldus Fred Boot, producent. “Bovendien zijn we ontzettend trots dat we in samenwerking met het Oranje Fonds deze prijs voor het vierde opeenvolgende jaar kunnen uitreiken.” Soldaat van Oranje – De Musical is de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en ontving al meer dan 1,3 miljoen bezoekers.

Winnaars
Valery Mak (27) is oprichter en directeur van Stichting Twisted. Deze organisatie stimuleert jongeren hun ideeën en ambities te ontwikkelen via creatieve projecten. Een voorbeeld hiervan is het project Full. Via urban theater maakt het jongeren bewust van hun eigen talenten en vaardigheden en wordt een brug geslagen naar onderwijs, arbeidsinstellingen en coaches. Doel is dat jongeren een startkwalificatie behalen waarmee zij betere kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Marije Buiter (25) is initiatiefneemster van Het Cupidohof, een groen buurtinitiatief in Almere-Poort. Hier toverden buurtbewoners een braakliggend terrein samen om in een buurttuin met speeltoestellen, een sportveld en een moestuin. Met de hele buurt onderhouden ze de tuin en organiseren ze activiteiten, wat zorgt voor waardevolle ontmoetingen en betrokkenheid in de wijk.

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar ondersteunt het zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting van het Oranje Fonds beschermpaar.

Ook bijdragen?
Mensen die het Fonds Soldaat van Oranje willen steunen, kunnen dit doen door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 888 444 t.n.v. Oranje Fonds te Utrecht, onder vermelding van ‘Fonds Soldaat van Oranje’.

185584_244646242222223_1149973_n

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *