5 Minute Friday; Kom in actie op 5 oktober 2012!

Verbeter op 5 oktober in 5 minuten de wereld!

Iedereen kan de wereld verbeteren, zelfs in enkel een paar minuten. Teken bijvoorbeeld een petitie of kijk hoe duurzaam jouw favoriete kledingmerk is. Op 5 oktober vraagt ikkominactie.nl aandacht voor deze kleine wereldverbeterende acties met Five Minute Friday.

De website ikkominactie.nl wil de wereld verbeteren makkelijk en leuk maken. Het verzamelt alle acties voor een betere wereld, van honger in Afrika tot het gezelschap houden van de eenzame bejaarde op de hoek.
Five Minute Friday laat zien dat het niet veel tijd of moeite hoeft te kosten om iets goeds te doen. Kom bijvoorbeeld online in actie als je op de trein staat te wachten of kijk ook naar duurzaamheid als je bij een aankoop twijfelt tussen twee producten. Alle kleine beetjes maken samen een groot verschil!

ikkominactie

Voorbeelden van kleine acties
Enkele voorbeelden voor een actie van 2 tot 5 minuten:
• Facebook aan het checken op je werk? Download dan meteen even het programma Printfriendly waarmee alle pagina’s die je print zo papiervriendelijk worden uitgeprint, scheelt pagina’s en dus bomen!
• Geen boek mee voor je treinreis? Teken diverse petities en laat je stem horen!
• Zin in een gezonde hap vanavond? Kies voor seizoensgroenten en -fruit en je redt de wereld ook een beetje!
• Nog even snel onderweg stoppen bij de benzinepomp/AH To Go om wat te drinken te halen? Bespaar tijd en verbeter de wereld: neem zelf een flesje mee en vul `m op diverse punten in het land gratis bij!
• Kun je niet wachten tot je vrijdagmiddagborrel begint en komt er niks meer uit je handen? Kijk alvast even op RankaBrand welk biermerk het meest verantwoord is. Kijk op ikkominactie.nl voor de links en nog meer concrete wereldverbeterende acties. Help op 5 oktober mee!

Kans op eerlijke en duurzame prijzen.
En dat allemaal om de wereld te verbeteren? Ja, maar om de actievoerders extra te belonen maken ze ook kans op leuke prijzen. De top 5 die de meeste tijd aan acties hebben besteed, ontvangen een exclusief voor Ikkominactie ontworpen fietsmandje van MyBasket. Geen plastic tasjes meer, alles kan in je mandje! De nummer 1 wint ook een ketting en armband van FairBeads, gemaakt door Afrikaanse vrouwen, en het boek van Marieke Eyskoot, Talking dress over eerlijke kleding. Ga nu snel naar ikkominactie.nl, meld je aan en help in slechts 5 minuten de wereld te
verbeteren!

Kijk voor meer informatie op: http://www.ikkominactie.nl/news/26/five-minute-friday.html

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *