Activisten organiseren actie tegen dierproeven


Beaglebevrijders organiseren hondenblafactie tegen dierproeven.


Donderdagmiddag 9 mei lopen 100 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) en 50 honden een tocht met als titel ‘hondenblafactie’ in het dorpje Escharen, ten zuiden van Grave in Noord-Brabant. ADC protesteert tegen dierproeven op honden.

Robert Molenaar: ‘We hebben eerder 6 honden kunnen redden uit de hondenfokkerij van Jan Rutten in Escharen. De puppies van 8 weken oud waren zo blij met de aandacht. Ze gaven likjes en kwispelden terwijl ik ze over het hek tilde. De gedachte dat er nog zo veel meer beagles zitten die gebruikt gaan worden voor experimenten laat mij niet meer los. ADC is bereid om alle honden op te vangen. We willen een einde aan het fokken van honden voor dierproeven!’

Een bonte optocht van dierenvrienden met spandoeken en protestborden, honden met bordjes om hun nek met de tekst ’test niet op mijn vriendjes’, trekt op Hemelvaartsdag door de straten van Escharen. Om 12:30 wordt er verzameld op het Burgemeester de Bourbonplein. Om 13:00 zal de optocht van start gaan.

De vijf activisten die de honden hebben meegenomen moeten 16 juli voor de politierechter in Den Bosch verschijnen. ‘Het is aan de rechter om te beslissen of een hond een levend wezen is met een eigen waarde, of dat het een gebruiksvoorwerp is dat dient als testobject voor dierproeven.’ Zij zullen op 9 mei voorop lopen in de stoet.

Jan Rutten fokt de honden voor MSD Animal Health uit Boxmeer. MSD gebruikt al jaren lang o.a. honden en katten in experimenten. In een MSD Animal Heatlh vaccinatiestudie naar de ziekte van Weil werden onlangs 124 honden gebruikt. 4 honden stierven al voor aanvang van het experiment (1). Na afloop van het experiment werden alle honden afgemaakt. In een eerdere studie werden 10 zwangere honden gebruikt in een vaccinatiestudie.

Molenaar: ‘Overigens is ADC samen met verschillende organisaties een Europees Burgerinitiatief gestart. 1 miljoen handtekeningen zijn vereist om bij de Europese Commissie een motie in te dienen om dierproeven te verbieden. Al 230.000 handtekeningen zijn er verzameld.’

www.stopdierproeven.org

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *