Beach Cleanup Tour: al ruim 4000 kilo afval van Noordzeekust gehaald  

beach cleanup

Je kunt nog aanmelden als vrijwilliger!

Sinds 1 augustus hebben tot nu toe ruim 550 deelnemers van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee al meer dan 4000 kilo afval opgehaald van de Nederlandse stranden. Elke dag maakt een groep vrijwilligers ongeveer 10 kilometer strand helemaal schoon. De Beach Cleanup Tour loopt van zuid naar noord Nederland, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog.

Vooral de niet-toeristische stranden zijn heel vies omdat die niet worden schoongehouden door gemeenten en paviljoenhouders. Wat afval betreft vinden vrijwilligers vooral veel visnetten en touwen, maar ook veel bijzondere items zoals luiers voor volwassenen en opvallend veel glas en porselein. Er zijn verder ook twee dode jonge zeehonden gevonden.

Vrijwilligers nodig
In 2014 is er met bijna 1.500 vrijwilligers ruim 20.000 kilo afval opgehaald van de Nederlandse stranden. Om de Noordzeekust weer schoon te krijgen heeft Stichting De Noordzee de hulp van deze vrijwilligers hard nodig. Met name voor de etappes van 17 t/m 20 augustus in Noord-Holland en de etappes van 21 t/m 27 augustus op de Waddeneilanden is Stichting De Noordzee nog op zoek naar extra vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers, hoe schoner de stranden!

beach cleanup

Tel mee voor de Noordzee
De landelijke opruimtocht gaat van Cadzand tot aan Schiermonnikoog, waarbij er in totaal 350 kilometer Noordzeekust wordt schoongemaakt. Het belangrijkste doel van de Beach Cleanup Tour is aandacht vragen voor een schone en gezonde zee. Met informatie over hoeveelheden en herkomst van het afval, pakt Stichting De Noordzee het probleem bij de bron aan. Samen met gebruikers van de Noordzee, zoekt de stichting naar oplossingen voor de meest gevonden afvalitems, zoals vistouwtjes of ballonnen met plastic sierlinten.

Meedoen?
Meedoen aan een etappe van de Beach Cleanup Tour is niet alleen een goede oefening voor het lichaam, het is tegelijkertijd ook genieten van het strand, de zee, het mooie weer en de gezelligheid met andere vrijwilligers. Tel daarbij een kopje koffie of thee in de ochtend en een beloning aan het einde van de dag in een strandpaviljoen op, en je dag is compleet!

Schrijf je in via www.beachcleanuptour.nl/doemee.

 

beach cleanup

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *