Desso producten Cradle to Cradle 3.0


Desso producten als eerste ter wereld gecertificeerd onder versie 3.0 van Cradle to Cradle CertifiedCM.


Desso, Europees fabrikant van tapijt en sportoppervlakken, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Een groot deel van de commerciële en residentiële tapijtproducten van Desso is namelijk als eerste ter wereld gecertificeerd onder versie 3.0 van de Cradle to Cradle Certified Product Standard, die wordt toegekend door het Cradle to Cradle Products Institute. Een aanzienlijk deel van zowel Desso’s commerciële tapijttegels als commercieel en residentieel kamerbreed tapijt bereikte de status van Cradle to Cradle Certified Brons.

Desso

Het in de VS gevestigde Cradle tot Cradle Products Innovation Institute (C2CPII) is een non-profitorganisatie die dient als onafhankelijk beoordelaar voor Cradle to Cradle productcertificatie.

Het instituut werkt samen met vooraanstaande personen uit de academische wereld, overheden en het bedrijfsleven aan het implementeren van haar standaard voor de beoordeling en het continu verbeteren van producten, gebaseerd op vijf categorieën:

1. Materiaal gezondheid
2. Materiaal hergebruik
3. Hernieuwbare energie en carbon management
4. Waterverbruik productiefaciliteit
5. Sociale rechtvaardigheid.

Desso

Het doel is om producten te blijven ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan de menselijke gezondheid, grondstoffen schaarste en het klimaat en daarom heeft het instituut een nieuwe versie van de Cradle to Cradle Certified Product Standard ontwikkeld die de discipline naar een hoger niveau tilt. Bedrijven die zijn gecertificeerd onder versie 2.1.1 worden geacht stappen te ondernemen om de overgang te maken naar de meer geavanceerde 3.0 versie, die in januari 2013 werd geïntroduceerd. Nieuw aan versie 3.0 is het bronzen niveau van certificatie, waardoor er een logischere route naar productoptimalisatie is ontstaan. Toevoeging van dit niveau betekent dat er momenteel 5 niveaus van certificatie zijn: Basis, Brons, Zilver, Goud en Platina.

Op het Basic-niveau van de nieuwe standaard is een product de weg naar optimalisatie ingeslagen en wordt er een basis analyse van materialen, energieverbruik, waterverbruik en sociale rechtvaardigheid gemaakt. Op het nieuwe Brons-niveau gaat de productbeoordeling dieper. Tenminste 75% van de gebruikte productmaterialen wordt beoordeeld op chemische veiligheid en de mogelijkheid tot ecologische afbreekbaarheid en hergebruik. Daarnaast heeft Desso aan de eisen voldaan voor de ontwikkeling van een strategie voor het gebruik van hernieuwbare energie en carbon management en heeft het hele bedrijf een audit van waterverbruik en een volledige evaluatie van het proces van maatschappelijke verantwoordelijkheid uitgevoerd.

Desso

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso, is blij met het nieuws: “We zijn verheugd dat we het eerste bedrijf ter wereld zijn dat producten onder versie 3.0 gecertificeerd heeft. Dit motiveert ons om door te gaan met het ontwikkelen van producten die bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en welzijn van mensen en die tegelijkertijd een positieve invloed hebben op het milieu.”

De officiële certificaten werden aan d’Escury en zijn team overhandigd door Roy Vercoulen, Vice President Europa van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

“Als Products Innovation Institute zijn we blij dat Desso, als een van de eerste pioniers op het gebied van Certified Cradle to Cradle producten, de overgang heeft gemaakt naar de nieuwste versie van het certificaat. We waarderen Desso’s toewijding aan het maken van producten die een positieve invloed hebben op de menselijke gezondheid en het milieu”,zegt Bridgett Luther, President van het Institute.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *