DIY: Gloeilamp wordt vaasje

Do It Yourself: Gloeilamp wordt een vaasje.

Gloeilampen zijn zo milieuvriendelijk niet, dat weten we allemaal. Maar wat te doen met die oude lampen nadat je alles met spaar- of halogeenlampen hebt vervangen? Van weggooien wordt de wereld ook niet zomaar beter. Dus bedacht do-it-yourself-blog De Tweakfabriek hierop een oplossing: maak er een leuk vaasje van! In deze gastblog delen ze hun werkwijze met jou.

Tekst: Verie Aarts

DIYDIY

Interieur inspiratie
In combinatie met mooie bloemen (bijvoorbeeld tulpen of gemini’s) zien de gloeilampvaasjes er direct heel kleurrijk uit. Bevestig wat buigzaam staaldraad en je hangt ze zo aan een spijker in de muur (binnenshuis of in de tuin). Een ander idee is om de vaasjes te bevestigen aan het plafond, zoals wij deden met een mobiel gemaakt van een vintage ladder. Dat is ook een leuk idee voor boven een balkon!

DIY

Zelf aan de slagDIY
In de eerste instantie lijkt het misschien lastig, maar geloof ons: na de eerste keer prutsen (en wat brute kracht) heb je het al in de vingers. Het gehele binnenwerk van een gloeilamp bestaat uit glas en dus kun je het ook zo breken. Het enige wat je nodig hebt, zijn een schroevendraaier (voor het breken) en een dun tangetje of een pincet (om de draadjes aan de binnenzijde te verwijderen). Het hele proces staat uitgebeeld in de afbeelding hiernaast >>>

Let op!

Wellicht ten overvloede, moeten we toch benadrukken: wees voorzichtig! Je werkt met glas, dus bescherm je handen met een handdoek en je ogen met een veiligheidsglas. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de uitleg of dit bericht, kun je een berichtje achterlaten op onze website, of op Facebook. Wij reageren zo snel mogelijk!

Lees ook:

DIY: Kast van fruitkistjes

DIY: Lamp van oude aardappelmand
DIY: Armbandjes van leer

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *