Doe mee met de Oranje Fonds fietstocht!


Stel je eens voor… Het is zaterdag 27 april, prachtig weer en je bent in een goede stemming want het is vakantie.

En dit weekend is natuurlijk de start van een bijzondere week, vanwege de aankomende troonswisseling. Je fietst met vrienden of familie over de Veluwse heide. Die ochtend startten jullie op Paleis Het Loo in Apeldoorn, waar de tocht straks ook eindigt en jullie misschien nog even naar binnen lopen. En het bijzondere is dat jullie met deze heerlijke dag ook nog iets goeds voor een ander betekenen. Je fietst namelijk mee met de speciale sponsorfietstocht van het Oranje Fonds.

OranjeFonds

Een Oranje route
Op zaterdag 27 april organiseert het Oranje Fonds in samenwerking met onder andere de ANWB en het magazine Margriet een unieke fietstocht. Deze feestelijke dag is tevens de verjaardag van de beschermheer van het Oranje Fonds Prins Willem-Alexander én de toekomstige Koningsdag. Tijdens de fietstocht fiets je de , die speciaal voor deze dag weer in ere wordt hersteld. De Oranje route is een klassieke route van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Op deze dag krijgt de route weer nieuw leven ingeblazen en wordt het aangeboden aan de burgemeester van Apeldoorn.
De route voert langs historische plekken en mooie landschappen en is ongeveer 35 kilometer lang. Paleis Het Loo is de bijzondere start- en finishlocatie op deze dag. Deelnemers kunnen voor een gereduceerd tarief het Paleis bezoeken, inclusief de unieke tentoonstelling van Beatrix in Beeld.

Samen fietsen tegen eenzaamheid
Als deelnemer laat je je sponsoren voor minimaal €19,=. De bij elkaar gefietste opbrengst besteedt het Oranje Fonds voor 100% aan sociale initiatieven. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, legt uit: “Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar. Of het nu gaat om zorg voor de buurt, voor anderen of voor mensen die nog niet mee kunnen doen. Als mensen initiatieven nemen om elkaar te ontmoeten en zorg te dragen voor elkaar, dan ontstaat een betrokken samenleving. Het Oranje Fonds ondersteunt dat van harte.
In Nederland helpen wij vrijwilligers en professionals om jaarlijks zo’n 8.000 sociale initiatieven te realiseren met geld, kennis en contacten. Denk daarbij aan maatjesprojecten, dorpshuizen, buurtacties, jongerenvoorlichting of taalontmoetingen voor mensen nieuw in Nederland. De steun van veel Nederlanders is daarbij onmisbaar. Daarom hopen we veel mensen te enthousiasmeren om op 27 april op de fiets te stappen en alvast een beetje Koningsdag te vieren!”

Meld je aan voor de Oranje Fonds Fietstocht op 27 april!
www.oranjefonds.nl/fietsfeest

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *