Doe ook mee met het Plasticdieet

plasticdieet

1 maand lang zonder plastic (wegwerp)producten!

Opgemärkt en Emma+John organiseren het Plasticdieet – één maand lang zonder plastic (wegwerp)producten… Kun jij het? Ja toch, niedan?!

Duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en zero waste blog Emma+John organiseren in juli het Plasticdieet. Zij laten zien hoe je de maand volhoudt en eindelijk een dieet vindt dat je écht leuk vindt! En het allerleukste van deze maandchallenge is: jij kunt sowieso meedoen én de wereld redden!

Wil je ook een maand lang zonder plastic (wegwerp)producten leven? Gratis inschrijven
Schrijf je dan gratis in via www.plasticdieet.nl en ontvang allerlei tips, nuttige informatie én heel veel toffe extra’s in je emailbox. Zij zullen je dan voorzien van een dosis toffe informatie én inspiratie. Lees hier waarom er (meer) aandacht nodig is voor de plasticproblematiek én waar de challenge inhoudelijk over gaat.

Hoe werkt het?
1.     Geef je via plasticdieet.nl gratis op voor het plasticdieet.
2.     Je ontvangt in juli elke week een e-mail met tips, tricks, uitdagingen en ervaringen van andere deelnemers.
3.     Deel jouw ervaringen in de Facebookgroep of op Twitter, en Instagram met de hashtag #plasticdieet en inspireer zo anderen om ook mee te doen en minder plastic te gebruiken!

Het plasticdieet is onderdeel van Plastic Free July, een internationale actie om aandacht te vragen voor het gebruik van single use plastic in ons leven en mensen uit te dagen deze in juli een dag, een week of een maand lang te weigeren. Het begon in 2011 in Australië als lokaal initiatief, maar wordt inmiddels wereldwijd gevolgd.

plasticdieet

De organisatie
Vorig jaar haalden duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en zero waste blog Emma+John de challenge voor het eerst naar Nederland en België. Er deden toen ruim 800 mensen mee aan de uitdaging. Ook dit jaar proberen zij op een positieve manier aandacht te vragen voor de plasticproblematiek en mensen te activeren om op een leuke manier hierover na te denken én mee te doen. Alles wordt op vrijwilligersbasis uitgevoerd; met een flinke dosis creativiteit en een DIY-mentaliteit.

“Rietjes, to go koffiebekers met plastic deksels, plastic tasjes, waterflesjes, dat plastic zakje om je brood, groente of fruit.. Laat ze in juli links liggen. Red de dieren, de zee en de aarde én voel de positive vibes. Ga op het enige dieet dat écht leuk is; het Plasticdieet!”

 

Meer Opgemärkt:
>  BRON: verzameling duurzame hotspots

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *