Duurzaam sloepennetwerk behaalt 100% crowdfunding


Greenjoy behaalt 100% funding bij gebruikers.
 

Duurzame start-up Greenjoy heeft haar gebruikers succesvol betrokken bij het financieren van haar groei. Met behulp van 116 investeerders heeft het bedrijf € 20.000 bij elkaar verzameld om een nieuwe locatie voor haar duurzame verhuurnetwerk met fluistersloepen te openen.

Greenjoy is één van de drie bedrijven die middels Seeds.nl, het crowdfunding platform van ABN AMRO, succesvol gefinancierd is. Een nieuwe vorm van microfinanciering, waarbij bedrijven hun gebruikers en sympathisanten uitnodigen om mee te investeren in de groei van de organisatie.

greenjoy

De investeringen verschillen sterk in grootte, tussen € 50 en € 5.000 en ook het profiel van de investeerders is bijzonder divers. Van professioneel belegger tot alleenstaande moeder met kinderen. De investeerders krijgen naast een financieel rendement ook niet-financieel rendement in de vorm van gebruiksrechten. "Echter, de grote drijfveer is voor de meeste investeerders de social impact" aldus Rob Veldt van Greenjoy, "de manier waarop innovatieve organisaties als Greenjoy een positieve invloed hebben op de maatschappij".

Met het bedrag gaat Greenjoy een extra locatie aan haar verhuurnetwerk toevoegen. Na een succesvolle pilot in Haarlem is Greenjoy een randstedelijke uitrol voor begin 2013 aan het voorbereiden. De verhuur is volledig automatisch en aangestuurd middels internet en mobiele telefoon, wat mogelijk maakt om met minimale overhead sterk op te schalen. Hetzelfde geldt dan ook voor de uitbreiding van elektrische fluistersloepen naar elektrische scooters, -auto’s en -fietsen die ook voor 2013 gepland staat.

Greenjoy

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *