Eerlijke handel centraal op 2015FESTIVAL

Millenniumdoelen VN onder de aandacht.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september a.s. vindt de achtste editie van het 2015FESTIVAL plaats op het ijsbaanterrein in IJlst. Doel van het jaarlijkse mondiale festijn is de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties (VN) onder de aandacht te brengen van de Friese bevolking. In 2015 moeten deze doelen zijn bereikt. Het festival schenkt ieder jaar aandacht aan een ander thema, dit jaar is dat eerlijke handel. De opbrengst gaat naar The Hunger Project (THP) in Benin en Ghana. THP is een organisatie die mensen ondersteunt om op eigen kracht en zonder honger een toekomst op te bouwen.

Vrijdagavond om 20.15 uur opent politica Lutz Jacobi het festival, gevolgd door Dolf Jansen met een cabaretvoorstelling. Miss Casita en band zorgt voor een spetterende afsluiting. Zaterdag staat van 13.00 tot 22.00 uur in het teken van muziek, dans, workshops, film en theater. Verder is er een kinderplein, een markt met eerlijke handel, en zijn er volop kraampjes met eten en drinken uit alle werelddelen. Vrijdagavond bedraagt de entree tien euro. Zaterdag is de toegang gratis.

2015FESTIVAL

Millenniumloop
Een belangrijk onderdeel van het festival is de Millenniumloop. Deze sponsorloop, een estafettewedstrijd over 105 kilometer, start ‘s ochtends om zeven uur bij het voormalige gemeentehuis en finisht ’s middags op het festivalterrein tussen 15.00 en 18.00 uur.
Festival en Millenniumloop zijn initiatieven vanuit het Millenniumnetwerk Fryslân (MNF). Onder de paraplu van MNF vinden gedurende het jaar meer activiteiten plaats om bekendheid te geven aan de Millenniumdoelen. Zo heeft de onderwijsgroep in de aanloop van het festival lesmateriaal over eerlijke handel aan scholen beschikbaar gesteld. Op het festival komen alle initiatieven van MNF samen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.2015festival.nl.
Voor meer informatie over de Millenniumloop kunt u terecht op www.millenniumloop.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *