EkoPlaza wast geld groen voor zonnepanelen

Samenwerking is de basis voor duurzaam investeringsmodel.

Als er iets duurzaam is en voor altijd zou moeten blijven bestaan, dan is het wel de kinderboerderij. Daarom neemt de biologische supermarktketen EkoPlaza samen met geldGROENwassen het initiatief om Amsterdamse kinderboerderijen te voorzien van zonnepanelen. Zij ontwikkelden een eenvoudig investeringsmodel voor consumenten en bedrijven zodat kinderboerderijen na verloop van tijd kosteloos schone energie kunnen
gebruiken.

Consumenten en bedrijven die 250 euro investeren krijgen in ruil hiervoor 300 euro aan EkoPlaza boodschappenbonnen. Voor iedere investering schaft EkoPlaza vervolgens een zonnepaneel aan. De kinderboerderij betaalt de bespaarde energiekosten terug aan de EkoPlaza winkel om de zonnepanelen af te betalen, waarna ze op den duur gratis schone energie kunnen gaan gebruiken.
Deelnemende kinderboerderijen in de eerste fase zijn ’t Brinkie en De Werf, in de tweede fase zullen er nog drie volgen. Voor meer informatie en deelname kijk op www.ekoplaza.nl en www.geldgroenwassen.nu.

EkoPlaza wast geld groen kinderboerderij zonnepanelen

Wat is Geld Groen Wassen?
geldGROENwassen is een pilot-project dat mogelijk is gemaakt door stichting DOEN. Het concept is gebaseerd op samenwerking tussen consumenten, bedrijven en instellingen om een beter milieu en een betere buurt te creëren. De lokale en kleinschalige projecten zijn er om elkaar voordeel te bieden, zowel sociaal als financieel. Denk bijvoorbeeld aan de wasserette die investeerders nodig heeft voor nieuwe A+++ wasmachines , of een bakker die energiekosten wil besparen door LED verlichting.

EkoPlaza
De EkoPlaza-visie is samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *