Fair Trade Filippijnen

Van cultuur naar cultuur en plek naar plek.

Zo werd een jonge Utrechtse ondernemer verliefd op een land en besloot iets terug te doen voor de lokale bevolking. Met het project ‘’Asian Fairness’’ heeft Giovanni van Dorrestein een Fair Trade project opgezet in de Filippijnen met de lokale hulporganisatie ‘’Saragpunta’’. Sinds kort zijn de eerste Fair Trade producten – voornamelijk sieraden en kettingen – te koop via diverse webshops, Transit en de Waar winkel in Utrecht.

Asian Fairness

Asian Fairness staat voor een eerlijke bron van inkomsten en behoud van natuur en cultuur. Samen met “Saragpunta” ontwikkelt Asian Fairness duurzame lokale producten en daar krijgt de inheemse stam, de Tagbanua, een eerlijke prijs voor zodat ze hun leefomstandigheden kunnen verbeteren.

Duurzame grondstoffen
Alle producten die worden geproduceerd door de Tagbanua stam zijn vervaardigd van lokale duurzame grondstoffen. Het produceren van deze producten gebeurt al eeuwen en tast de natuurlijke leefomgeving van de Tagbanua leden niet aan. Als geen ander zijn zij zich ervan bewust hoe belangrijk en cruciaal het is om verstandig, zuinig en duurzaam met de beperkte en beschikbare grondstoffen om te gaan. Asian Fairness zet zich in voor creatie van werkgelegenheid voor de Tagbanua leden en motiveert educatie en behoud van de lokale cultuur en natuur. Ook het doel ze bij te staan met ondersteuning bij sociaal-politieke vraagstukken en het beschermen en het bevorderen van hun eeuwenoude leefgebied en cultuur is een belangrijk speerpunt.

Groep Asian Fairness

Corrupte regering
Door globalisering en buitenlandse investeringen wordt het steeds minder vanzelfsprekend dat de Tagbanua leden hun voorouderlijk gebied kunnen behouden. Langzaamaan verdwijnen alle natuurlijke eeuwenoude hulpbronnen. Een corrupte regering die ze niet beschermt maar toegeeft aan buitenlandse giften, vergroot het probleem alleen maar.

Gelukkig zijn er ook andersdenkenden. Door een kijkje in onze webshop te nemen en een mooi product of een ketting te kopen, ondersteunt u onze doelen.

www.asianfairness.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *