Goede spullen bij De Goede Winkel


Goede spullen, goede deal, goede doelen en een goede aanpak.

In de booming business van tweedehands is een nieuwe speler opgestaan: Stichting De Goede Winkel. De Goede Winkel wil met een geheel nieuw winkelconcept een positieve bijdrage leveren aan hergebruik en daarmee aan een duurzame samenleving. Hoe? Door de verkoop van gebruikte spullen anders te doen, en eerlijker voor iedereen.
Het winkelconcept van De Goede Winkel laat zich het best uitleggen aan de hand van de vier speerpunten: Goede spullen, goede deal, goede doelen en een goede aanpak.

De goede winkel

Goede spullen
Liefhebbers van tweedehands en hergebruik kunnen hun hart ophalen bij De Goede Winkel. In de winkelruimte van 1200m2 staan meer dan 1000 goede gebruikte artikelen te koop, zoals meubels, witgoed, antiek,serviezen, fietsen en curiosa. Variërend van retro tot modern, en van eenvoudig tot chique.

Goede deal
De Goede Winkel is ook goed voor mensen die gebruikte spullen willen verkopen. Zij krijgen een goede deal: de helft van de opbrengst is voor de inbrenger, de andere helft gaat via de stichting naar twee goede doelen. Is een artikel minder waard dan 25 euro? Dan gaat de gehele opbrengst als schenking naar de goede doelen.

Goede doelen

Niet alleen spullen, ook mensen krijgen een nieuwe kans bij De Goede Winkel. In de winkel zijn leer- en werkplekken voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij werkervaring en vakkennis kunnen opdoen. De winst gaat naar projecten voor weeskinderen in Europa. Deze donaties worden onder andere gebruikt voor de inrichting van weeshuizen en de aanschaf van schoolboeken, kleding en medicijnen.

De goede winkel

Goede aanpak
De Goede Winkel gaat voor 100% hergebruik. Via verkoop in de winkel, op de eigen website én op Marktplaats wordt via een automatisch prijssysteem voor een snelle verkoop gezorgd, tegen de beste prijs. Spullen die dat nodig hebben, worden opgeknapt of in een vrolijk kleurtje geschilderd, zodat ze meer kans maken op een nieuwe eigenaar. Niet-verkochte goederen gaan naar weeshuizen in Roemenië en worden daar hergebruikt.

Nieuwsgierig geworden naar De Goede Winkel?
Het adres is St.-Laurensdreef 33, 3565 AJ Utrecht

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 9.30 – 17.30 uur
Zaterdag 9.30 – 17.00 uur
Gratis parkeren

Of neem alvast een kijkje op de website: www.stichtingdegoedewinkel.nl of word vriend op Facebook: www.facebook.com/DeGoedeWinkel

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *