Greenchoice beste energieleverancier

Beste prijs/kwaliteitverhouding volgens Gaslicht.com.

Greenchoice is door Gaslicht.com voor 2013 uitgeroepen tot beste energieleverancier. Uit eigen onderzoek blijkt Greenchoice over het gehele vorige jaar genomen het beste te hebben gescoord qua prijs/kwaliteit verhouding. Electrabel en Nuon kwamen op de tweede en derde plaats. De klanttevredenheid voor alle leveranciers tezamen geeft een stijgende lijn te zien. In 2012 kon Gaslicht.com met haar onafhankelijke vergelijking weer aanzienlijk meer consumenten van dienst zijn: het aantal overstappers steeg met 50 procent tot een nieuwe recordhoogte.

De nominatie als beste energieleverancier heeft plaatsgevonden op basis van de over vorig jaar maandelijks bijgehouden prijs/kwaliteit verhouding van energieleveranciers. Op de onafhankelijke vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden de resultaten hiervan getoond in de vorm van een zogeheten prijs/kwaliteitscore*.
Maandelijks beoordeelt Gaslicht.com energiebedrijven op een aantal aspecten, waaronder prijs en betrouwbaarheid. De bevindingen zijn niet alleen afkomstig van overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook van het landelijke tevredenheidsonderzoek van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst.

Greenchoice beste energieleverancier
Energieleverancier Greenchoice eindigde bovenaan met een gemiddelde beoordeling van 8,6. Niet alleen op onze vergelijkingssites, ook in diverse andere representatieve landelijke onderzoeken wordt deze leverancier het meest gewaardeerd. Met name om de goede bereikbaarheid en de kwaliteit van de klantenservice, alsmede de online dienstverlening. Ook uit oogpunt van duurzame energie scoort Greenchoice goed. Electrabel bezet met een score van 7,8 een stevige tweede plaats. Op plaats drie komt Nuon met een fraaie score van 7,7, op de voet gevolgd door Eneco en Energiedirect.nl.

Klanttevredenheid
Oprichter en eigenaar Ben Woldring van Gaslicht.com: ‘Over het geheel genomen zien we een stijgende lijn in de klanttevredenheid. Maar liefst 11 van de 19 in het onderzoek betrokken leveranciers scoren een 7 of hoger. Dit komt waarschijnlijk mede door de toenemende mogelijkheden om in contact te komen met een energieleverancier. Niet alleen met een duur 0900-nummer, maar ook via e-mail, terugbelopties op de website, Twitter en Facebook zijn steeds meer leveranciers actief. Ook het overstapproces gaat steeds eenvoudiger. En last but not least: consumenten profiteren steeds meer van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies.’

Aantal overstappers bereikt recordhoogte
Dat consumenten meer tevreden zijn over energieleveranciers en in steeds grotere aantallen overstappen, blijkt ook uit recente cijfers van branchevereniging Energie-Nederland. Nog nooit wisselden zoveel consumenten en bedrijven van energieleverancier als in 2012. Het aantal overstappers bij Gaslicht.com steeg in 2012 met zo’n 50 procent t.o.v. 2011. Het is duidelijk dat het overstapproces nagenoeg altijd goed verloopt en dat mensen goede ervaringen hebben opgedaan met het vergelijken en kiezen van aantrekkelijke aanbiedingen.

Ben Woldring: “Wilt u meer weten over de beoordeling van uw energieleverancier? U kunt de prijs/kwaliteitscore terugvinden op Gaslicht.com onder de menukeuze Energieleveranciers. Ook wanneer u een vergelijking maakt in de Energiewijzer krijgt u de prijs/kwaliteitscore van de energieleverancier te zien.”

*Toelichting op de prijs/kwaliteitscore
De totale score is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

– Beoordelingen van overstappers
Als u overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl wordt u gevraagd naar uw mening. Enkele maanden na uw overstap ontvangt u van Gaslicht.com een mailing en na acht maanden een enquête. Hierin kunt u in het kort aangeven wat u van de overstap en van uw leverancier vindt. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer vastgesteld die u terugvindt onder ‘geverifieerde beoordelingen’.

– Gaslicht.com criteria
Aan de hand van richtlijnen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit zijn door Gaslicht.com een zestal criteria opgesteld. Deze betreffen: prijsstelling, facturering, het overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, contractvoorwaarden en duurzaamheid.

– Onafhankelijk onderzoek Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis organiseert sinds 2009 een groot tevredenheidsonderzoek onder haar leden. De rapportcijfers van het meest recente onderzoek (mei 2012) worden in de beoordeling van Gaslicht.com meegenomen.

Bovengenoemde onderdelen zijn de pijlers voor de prijs/kwaliteitscore van Gaslicht.com. Zo ziet een consument in één oogopslag wat er van een leverancier verwacht kan worden en hoe de verhouding ligt tussen de getoonde prijs en de kwaliteit van de dienstverlening. Hiermee onderscheidt Gaslicht.com zich van andere vergelijkers.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *