GTST-actrice Toprak Yalciner ambassadeur dance4life


Toprak Yalçiner & Erik Arbores naar Oeganda voor dance4life.

GTST-actrice Toprak Yalçiner is de nieuwste ambassadeur van dance4life. Samen met de 15-jarige DJ/producer Erik Arbores vertrekt zij morgen naar Oeganda om daar projecten van dance4life te bezoeken.

In Oeganda bezoeken Toprak en Erik diverse projecten om te zien én ervaren wat het werk van dance4life inhoudt. Zo bezoeken ze scholen die meedoen aan het scholenprogramma van dance4life. Tijdens het project krijgen jongeren met gebruik van muziek en dans informatie over seks, hiv en aids en leren zij vaardigheden zodat zij zichzelf kunnen beschermen. De twee jonge talenten reizen samen met twee scholieren die eerder deelnamen aan het Nederlandse scholenprogramma van dance4life. Samen met duizenden andere scholieren zamelden zij vorig jaar ruim 135.000 euro in voor de strijd tegen hiv en aids.

Toprak Yalçiner
Toprak Yalçiner (21 juni 1987) is een actrice van Turkse afkomst. Sinds begin 2012 speelt zij de rol van Nuran Baydar in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarvoor werkte ze als lerares Engels op het IJburg College in Amsterdam.
De 25-jarige Toprak kijkt uit naar de reis: “Ik vind het belangrijk om op scholen seksualiteit en hiv/aids bespreekbaar te maken. In mijn periode als docent merkte ik dat het onderwerp nog steeds een taboe is en dat veel jongeren er niet over durven te praten. Ik wil jongeren graag bewust maken van hun eigen lijf. Dat ze daar voorzichtig mee omgaan en er met liefde voor zorgen. Ik ben blij dat ik dat nu ook in mijn rol als ambassadeur voor dance4life kan gaan doen! Ik kan niet wachten om naar Oeganda te vertrekken en de scholenprojecten van dance4life daar te bezoeken.”

Erik Arbores
Erik Arbores (4 augustus 1997), die eigenlijk Erik van den Boom heet, is sinds oktober 2012 ambassadeur van dance4life. De 15-jarige DJ/producer kwam eerder in het nieuws omdat hij op 13 jarige leeftijd zijn VWO diploma behaalde. Ook zijn muzikale talenten bleven niet onopgemerkt: zijn eerste release werd gelijk nummer 1 en door iTunes bestempeld als de beste dance track van 2011. In juni 2012 tekende Erik een contract bij Spinnin’ Records, wereldwijd het grootste dance label, waar ook Afrojack en Sander van Doorn zijn getekend.

Oeganda

In Oeganda leven 1,4 miljoen mensen met hiv. Circa 7 procent van de volwassen bevolking is geïnfecteerd met het virus. Al meer dan een miljoen kinderen verloren hun ouders aan de gevolgen van aids. Ook op het gebied van seksuele rechten is in Oeganda nog veel te doen. Zo staat in het land een jarenlange gevangenisstraf op homoseksualiteit. dance4life is sinds 2007 actief in Oeganda.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We geven seksuele voorlichting en gebruiken muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks bijna 7.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 24 landen verspreid over 5 continenten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *