Help de Sumatraanse tijger uit de knel

Ga op je strepen staan

De shampoo in je haren en de tandpasta waarmee je poetst. Palmolie zit in meer dan de helft van de producten die we dagelijks gebruiken. Maar daarvoor wordt wel het leefgebied van de laatste 400 Sumatraanse tijgers verwoest. Kom daarom nu in actie en ga op je strepen staan.

Palmolie is een goedkope plantaardige olie die een typische structuur aan producten geeft. Op zich is er niets mis met palmolie, maar wél met de manier waarop het geproduceerd wordt: stukje bij beetje wordt de regenwouden van Indonesië verwoest voor de aanleg van oliepalmplantages. Talloze mensen raken ontheemd en dieren als de orang-oetan en de Sumatraanse tijger komen letterlijk in de knel.
borneo-jungle-tree-life-orangutan-2River-PhotobyLeonardFreitas1
Jij bent medeverantwoordelijk
Merken zoals Gillette, Colgate en Palmolive hebben er geen enkele moeite mee om deze palmolie in hun producten te gebruiken. Maar daardoor maken ze ons medeverantwoordelijk voor ontbossing en de gruwelijke gevolgen ervan voor miljoenen dieren én mensen. Greenpeace vindt dat onacceptabel en voert daarom wereldwijd de campagne om de regenwouden van Indonesië te beschermen.

Teken voor de tijger
Jij kan ervoor zorgen dat je favoriete merken gaan kiezen voor palmolie waar de prachtige regenwouden van Indonesië niet onder te lijden hebben. De grootste palmoliegebruikers – Unilever en Nestlé – hebben we al overtuigd. Nu de anderen nog. Sluit je daarom aan bij de duizenden mensen wereldwijd die al op hun strepen zijn gaan staan: kom in actie en Protect Paradise!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *