Heuga vloerbedekking: een milieubewuste keuze


Duurzame tapijttegels, ecologisch verantwoord!

Wanneer u actief wilt bijdragen aan klimaatverbetering door milieuvriendelijke materialen voor het interieur te kiezen dan heeft Heuga diverse producten die perfect passen bij een milieubewuste levensstijl. Met de nieuwe stijlvolle collectie Smart Sense brengt Heuga een tapijt tegel op de markt die zeer duurzaam is en uitstekend past binnen een ecologisch verantwoord interieur.

Smart Sense is namelijk gemaakt van 60% gerecyclede content en wordt volgens het zogenoemde microtuft proces geproduceerd. “Hierbij wordt minder garen gebruikt in vergelijking met traditionele productiemethoden, zonder aan kwaliteit in te leveren”, aldus Heuga.

duurzaam tapijt

Mission Zero
Heuga introduceert Smart Sense niet zomaar, de Smart Sense collectie is in lijn met ‘Mission Zero’, de belofte van moederbedrijf Interface om in 2020 elke negatieve impact die het bedrijf op het milieu heeft te elimineren. Zo gebruiken alle Europese productielocaties van Heuga uitsluitend groene stroom en werkt Heuga binnen al haar productieprocessen continu aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2), het verlagen van het energieverbruik en het waterverbruik. 49% van de gebruikte ruwe grondstoffen die in 2012 gebruikt zijn, zijn bovendien gerecycled.

duurzaam tapijt

Andere duurzame, klimaat neutrale producten in het Heuga assortiment zijn Country Classic/2, vervaardigd uit 100% zuiver scheerwol en Country Contemporary, bestaande uit 80% wol.
De gerelateerde CO2-uitstoot van deze twee producten wordt door Heuga gecompenseerd door te investeren in duurzame projecten die de uitstoot van CO2 terugdringen of vermijden, zoals het vervangen van vervuilende gasovens door ovens die werken op bio-energie op scholen in India of het herstellen van het regenwoud in Uganda. De investering in deze projecten loopt via Climate Care, een organisatie die particulieren en bedrijven helpt om de schade die zij aan het milieu toebrengen te herstellen.

Meer informatie over de totale collectie en Mission Zero is te vinden op www.heuga.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *