High tec warmteisolatie van Tonzon spaart het milieu!

Laatst bijgewerkt op 17 juni 2014

Laatste update op 17 juni 2014


Tot 20% besparing op de gasrekening!

TONZON
De donkere, koude maanden komen er weer aan. Lichten gaan wat eerder aan, een open haard wordt aangestoken hier en daar. Lekker kroelen op de bank, maar ook gewoon heerlijk op de vloer. Tenminste.., als je kruipruimte geïsoleerd is met de Thermoskussens van Tonzon.

"En dan bespaar je er nog eens 15% tot 20% op je gasrekening mee ook!" Dat beweert Ton Willemsen, directeur van Tonzon, destijds in 1980 als enige fabrikant gestart in een groep bedrijven die "Mens- en Milieuvriendelijk Ondernemen" voorstond. De Betere Wereld zette Ton Willemsen in de Groene Stoel (zie ook de rubriek in de papieren editie) en ging in gesprek …

Vloerisolatie wordt steeds populairder; hoe komt dit denk je?
Omdat wij bij Tonzon een systeem hebben ontwikkeld waarvan de mensen het resultaat echt mèrken, en dat aan elkaar doorvertellen. En natuurlijk omdat wij daar veel promotie voor maken.

Veel mensen zien op tegen de werkzaamheden die isolatie met zich meenemen; is het systeem van Tonzon een grote ingreep?
Met ons systeem nauwelijks. Wij zijn de uitvinder van het Thermoskussen. Dit is een opvouwbaar isolatiemateriaal en dus heel compact. Daardoor is maar een klein pakketje dat niet in de weg ligt en onder de vloer het werken niet belemmert. Je vult het ter plaatse met (gratis) lucht.

Er wordt gezegd dat het beter is te investeren in isolatie, dan je geld op de bank te zetten. Hoe zit dit nou precies?
Ik durf te stellen dat je met onze vloerisolatie 15 tot 20% op je gasverbruik bespaart. Daardoor krijg je een veel hoger rendement op je (spaar)geld dan welke bank dan ook geven kan.

vloerisolatie

Veel mensen hebben last van koude voeten maar ook reuma komt meer voor. Hoe ziet Tonzon de gezondheidsvoordelen van een warme vloer?
Een warmere vloer is automatisch ook droger. Daardoor hebben schimmels en huisstofmijten bij die vloer nauwelijks nog kans. Ook de concentratie allergenen in de vloerbedekking daalt significant en daarmee de kans op astma, COPD, eczeem en neusirritaties. Reuma- en artrose-patiënten beweren dat ze veel minder klachten hebben. Dit is naar alle waarschijnlijkheid ook te danken aan het warmere en drogere klimaat onderin de woning.

Op dit moment is er veel discussie over isoleren met PUR-schuim. Wat vind jij van deze techniek?
Het maken van PUR-schuim is een chemisch proces dat onder gecontroleerde omstandigheden moet plaatsvinden. Onder een vloer is dit gewoon onmogelijk. Je kunt dus niet voorspellen wat er uit komt. Vaak is het schuim niet homogeen en zeer onregelmatig waardoor je juist een groot afkoelend oppervlak krijgt. Wij horen dat mensen met vloerverwarming en PUR-schuimisolatie zich beklagen dat ze nauwelijks of geen energie besparen.
Deze techniek moet je ook vooral niet toepassen als je iets aan het klimaatprobleem wilt doen. De gassen en chemicaliën die worden gebruikt, geven het broeikaseffect een zware dreun die pas na 25 tot 60 jaar wordt gecompenseerd door de lagere CO2-uitstoot. Daarnaast gaat het volgens ons gepaard met ernstige risico’s voor de gezondheid. Het blijkt dat tientallen mensen hun huis al moesten verlaten omdat het voor hen onbewoonbaar is geworden. Wat mij betreft moeten ze PUR-schuim alleen nog in fabrieken laten maken waar de omstandigheden gecontroleerd kunnen worden.

Dat warmte alleen ontsnapt via het dak, is dus niet waar? Waarom denken mensen dat?
Warme lucht stijgt, dat klopt wel, maar warmtestraling gaat alle kanten op en ook warmtegeleiding gaat van hoog naar een laag niveau. De warme lucht die tegen het plafond in de kamer botst, maakt de slaapkamers niet echt warm. Het plafond absorbeert namelijk deze warmte en straalt het voor een groot deel naar de vloer wanneer die kouder is. Omdat de onderkant van de vloer weer kouder is dan de bovenkant komt deze warmte via geleiding bij de onderkant aan. Daar aangekomen wordt het weer uitgestraald naar de bodem en de funderingsmuren die nog kouder zijn. Zo verdwijnt een flink deel van de warmte die als warme lucht omhoog is gegaan na allerlei omzettingen in de koude grond onder onze woning.

Wat bespaar je nu per maand met Tonzon vloerisolatie bij een gemiddeld verbruik?

Gemiddeld verbruiken mensen circa 2.000 m³ gas per jaar. Met TONZON vloerisolatie bespaar je dan gemiddeld 300 tot 400 m³ per jaar.

Hallo toekomstige TONZON-collega!
"Ik kende TONZON al 20 jaar van de advertenties. Toen ik in oktober 2010 op de beurs Energie in Den Bosch het systeem gedemonstreerd zag, viel het kwartje (en nu de Euro’s :-)) Wat mij het meest trof: de logische simpelheid en de werking, vooral het NIET uitstralen van warmte uit de kussens. Met Ton Willemsen zelf klikte het ook. Ik volgde de workshop, kroop een halve dag mee met een ervaren dealer, kocht wat accu-apparatuur en verlichting en begin heel voorzichtig. Inmiddels durf ik veel meer en heb ervaring met alle soorten ruimtes.
Klanten zijn gemotiveerde bezuinigers en hebben groot respect voor mijn ambacht. Eerste uurtjes is beetje vies-nat of juist stoffig-droog maar dat heb je ook als je een oud gipsplafond moet vervangen."

Oproep van een Tonzon Specialist aan toekomstige specialisten.,
Wilco Machielsen van Klusklus uit Zeist

Neem ook de stap en kruip met Tonzon mee!

www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *